image
 |  0 15 Жовтня 2019 | 11:26

Не виплатили 1,2 мільярда гривень: гірники волинської шахти - страйкують

Гірники шахти №9 «Нововолинська» ДП «Волиньвугілля» розпочали страйк.

Про це повідомив голова Незалежної профспілки гірників Михайло Волинець у Facebook.

За його словами, досі гірникам державних шахт не виплатили 1,2 мільярда гривень. Прожовують страйкувати гірники шахт «Гірська», «Новодружеська», «Карбоніт». Вони готуються до пікетування Луганської обласної військово-цивільної адміністрації в Сєвєродонецьку.

"Сьогодні вранці застрайкували гірники шахти №9 «Нововолинська» ДП «Волиньвугілля». Це на батьківщині народного депутата, голови Комітету з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Андрія Геруса, який доклав свою руку, щоб з 1 жовтня постачати електроенергію по прямим договорам з Росії. Усе це шлях до повної ліквідації вугільної галузі", - написав Волинець.

"Очікуємо, що найближчим часом Бюджетний комітет ВРУ розгляне та підтримає ухвалене рішення Кабміну щодо зміни до держбюджету про виділення 1 мільярда гривень, це дозволить покрити більшу частину заборгованості перед шахтарями", – йдеться у дописі.

Читайте також: Що відомо про пошуки, зниклого на озері, посадовця Луцькради?

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити