image
 |  16 5 Квітня 2022 | 18:42

Не вірю. Не вірю московським попам

Не вірю. Не вірю московським попам, які після 40 днів повномасштабної війни росії проти України заговорили про можливу автокефалію. У кого вони проситимуть автокефалію? У Кіріла, який благословляє на вбивства українців і називає це угодною справою? Це повний асбсурд. УПЦ московського патріархату в Україні має саморозпуститись. А парафії, які мають совість, перейти в українську церкву, а не намагатися перебути війну і далі робити свою темну справу. Структура, в якій повно російських шпигунів і любилетів "руского міра" має бути ліквідована. Її неможливо реформувати чи змінити. Це інфантильність, яка межує із злочином.

Коли я прочитав новину про те, що священнослужителі Волинської і Луцької єпархії Української Православної Церкви звернулися до керуючого єпархією архієпископа Нафанаїла з проханням негайно порушити перед керівництвом питання про повну автокефалію Української Православної Церкви, у мене виникло закономірне питання: а ви вже покаялися перед українським народом? Де ви були, коли росія у 2014 році окупувала Крим? Чому мовчали, коли росія здійснила вторгнення на Донбас? Московські попи в Україні не раз відмовлялися відспівувати загиблих героїв Майдану та російсько-української війни. Ображали наших Героїв. Саме на УПЦ московського патріархату розраховувала росія, формуючи з цього середовища агентів та шпигунів напередодні вторгення 24 лютого.

Реагуючи на геноцид українців, вчинений російськими окупантами у Київській області, глава УПЦ московського патріархату Онуфрій не наважився назвати, хто ж саме вчинив цю різанину. Немає жодної згадки про рашистів, про відповідальність москви за злочини. Ми не почули засудження духовних настанов на знищення української нації, озвучені главою московської окупаційної церкви Кірілом. Філія російської церкви в Україні навіть не перейшла на українську мову богослужіння. Це свідчить про те, що московські попи в своїй масі не покаялися. Глибоко в душі вони все ще залишаються вірними кремлю. А у випадку окупації України були б опорою рашистського огидного режиму і брали б активну участь у вирішенні "українського питання" та проведенні денацифікації.

Зараз вони частково залягли на дно. Сподіваються перечекати важкі часи. Щоб потім знову робити свою справу. Бо не буває колишніх агентів КГБ. Навіть у рясах. Маємо пам'ятати про це, якщо хочемо перемогти і зберегти Українську державу.

Анатолій Вітів - депутат Волинської обласної ради, голова Волинської обласної організації ВО «Свобода».

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити