image
 |  5 15 Квітня 2020 | 21:41

Нефьодов «вибив» надбавки в розмірі 600% до окладу собі та трьом своїм заступникам

Голова Державної митної служби Максим Нефьодов і троє його заступників кілька місяців отримували надбавки до окладу в розмірі 600%: по 300% за "інтенсивність праці" і "виконання особливо важливої роботи".

Дозвіл нараховувати собі такі надбавки з 1 січня 2020 року дало Міністерство фінансів України у відповідь на звернення самого ж Нефьодова.

Копії відповідних документів Мінфін надав на інформаційний запит "Українських Новин". 

При цьому в Міністерстві фінансів України уточнили, що вже з 1 березня 2020 року всі дозволи на нарахування собі "космічних" премій керівництвом підзвітних Мінфіну центральних органів влади були призупинені.

"Як виявилося, про нарахування величезних надбавок до його окладу перед Мінфіном клопотав сам Нефьодов. У листі від 16 січня 2020 року він просив "заднім числом" (з 1 січня 2020 року) погодити нарахування двох премій по 300% посадових окладів йому і його трьом заступникам - Роберту Зелді, Сергію Пєтухову і Денису Шендрику. При цьому Нефьодов посилався на Положення про застосування стимулюючих виплат державним службовцям", - додали в агентстві. 

Міністерство фінансів погодило надбавки, уточнивши, що виплати повинні здійснюватися за рахунок "економії фонду оплати праці" співробітників Державної митної служби України. Узгодження було тривалим - до 27 лютого.

"Виходить, по суті, Мінфін схвалив нарахування з 1 січня надбавки рівно на три дні - по 1 березня, коли дію узгодження було призупинено. При цьому у відповіді не уточнено, нараховувалися ці надбавки Нефьодову і його заступникам у період з 1 січня по 27 лютого чи вони були перераховані заднім числом у період після виходу узгодження з міністерства", - підсумували в агентстві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: СБУ документує мільярдні зловживання з державними коштами під час закупівель харчів у тюрми

Раніше, у вересні-грудні 2019 року, голова Держмитслужби та його заступники отримували надбавку за інтенсивність праці в розмірі 200% посадового окладу.

Як повідомляли Українські Новини, тільки за перших два місяці 2020 року недонадходження до Держбюджету від Державної митної служби склали 13 млрд грн. 

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити