image
 |  193 25 Липня 2024 | 19:19

Негаразди у родині - основна причина вживання наркотиків у підлітків Луцька

До 80% підлітків Луцької громади, які коли-небудь вживали наркотики, назвали основною причиною такого вибору негаразди у родині.

Про це йшла мова під час чергового засідання координаційної ради з питань протидії поширенню наркоманії та інших негативних проявів серед дітей та молоді, боротьби з незаконним обігом наркотичних засобів у Луцькій міській територіальній громаді, - пише ВолиньUA.

Члени координаційної ради заслухали та обговорили результати опитування щодо розповсюдження вживання наркотиків серед підлітків та молоді у Луцькій громаді. Опитування проводилося у 2022 та 2023 роках серед учасників віком 14-18 років.

У ході опитування 80% респондентів повідомили, що їм ніколи не пропонували спробувати наркотики. 5 % відповіли, що такі пропозиції були, і ще 5% – що такі пропозиції були неодноразово. На запитання “Де саме тобі пропонували?”, учасники відповіли, що найбільше (22%) – у компанії друзів. Серед причин вживання наркотиків на першому місці з великим відривом у 70-80 % вказано “негаразди в родині”.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лучанка організувала незаконний бізнес у власному домі (ФОТО)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити