image
 |  9 24 Травня 2022 | 09:24

Нехтування освітою прокладає дорогу до "руского міра"

Росія веде війну на знищення української нації в кількох площинах. Одна з них - війна за свідомість. Ця війна починається ще зі школи. Що роблять загарбники на окупованих територіях? Знищують українську освітню систему. Вилучають книги та підручники, переписують шкільні програми. Забороняють українську мову, історію, літературу. Насильно русифіковують підростаюче покоління. Прагнуть виховати з дітей яничар та манкуртів, які ненавидитимуть українську націю.

Освіта формує майбутнє нації, виховує з людини громадянина. Нехтування освітою приводить до занепаду. Якби ми вчилися так як треба і рішуче позбулися колоніальної спадщини "руского міра", то певно б набагато продуктивніше скористалися історичним шансом збудувати сильну і могутню країну, який випав Україні у 1991 році. Це не пафосні слова, а жорстока реальність, підкріплена жахливою дійсністю війни.

Будьмо відверті. З Україною сьогодні воюють у тому числі жителі Криму та маріонеткових утворень ДНР/ЛНР, частина яких у 2014 році ще були дітьми. Україна й раніше погано працювала над державною політикою в цих регіонах. За 8 років окупації москва та її лакеї зробили все, щоб знищити українську свідомість. Виховати підростаюче покоління на брехні "руского міра" і в найгірших традиціях совка. Частково їм це вдалося. Думаю, усі українці розуміють, яка доля чекає на нас у випадку поразки.

Після перемоги у нас попереду дуже багато роботи. Щоб виконати її достойно, потрібно приділяти належну увагу освітній сфері. Навіть під час війни. А не робити з педагогів крайніх та урізати фінансування освітньої галузі. Перефразовуючи Черчилля, за що ми воюємо, якщо не здатні зберегти освіту? 

Володимир ПШИБЕЛЬСЬКИЙ,

депутат Луцької міської ради від ВО "Свобода"

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити