image
 |  2 19 Жовтня 2018 | 13:05

Неквапливий саботаж: як поліція «ховає» розслідування про азартний бізнес

Через півтора місяці бездіяльності Солом'янське управління Наполіціі в місті Києві, яким керує полковник Павло Василенко, спромоглося відреагувати на заяву адвокатів компанії "М.С.Л." про незаконне використання її логотипів і торгових знаків в гральному закладі за адресою вул. Гетьмана, 2.
Про це повідомляє "Апостроф".
Для того, щоб відомості про злочин нарешті внесли в ЕРДР, "М.С.Л." отримала відповідну виписку, і справа нарешті офіційно почали розслідувати, треба було, щоб 12 жовтня на прийом до заступника начальника слідчого відділу Солом'янського управління Андрія Гречаного разом з адвокатом лотерейного оператора прийшли журналісти.
"Ще 14 серпня ми виявили заклад, який незаконно використовував логотипи торгової марки" М.С.Л.", маскуючи таким чином свою діяльність. Але, незважаючи на роботу слідчо-оперативної групи, а саме прийняття заяви про вчинення кримінального злочину, проведення огляду місця події, нашу заяву не було внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань, як того вимагає чинний кримінально-процесуальний кодекс", - розповів адвокат.

Він також деталізував, що саме робили юристи, щоб зрушити справу з мертвої точки.
"Ми зверталися до керівництва Солом'янського управління поліції з вимогою надати нам документ, що підтверджує прийняття нашої заяви, а також виписку з ЕРДР. Однак відповідь нам так і не було надано. В результаті ми змушені були звернутися в судовий контроль зі скаргою. І судове рішення від 19 вересня підтверджує, що наша заява необхідно було внести. Таким чином, ми можемо констатувати, що за півтора місяці ніякої реакції на наше повідомлення про злочин з боку Солом'янського управління поліції міста Києва не було ", - додав Ярослав Соїн.

Під прицілами телекамер керівник слідчого відділу поліції Гречаний змушений був пообіцяти, що адвокат отримає документи протягом доби. І дійсно, під кінець дня адвокат "М.С.Л." нарешті отримав виписку, з якої випливає, що на виконання рішення суду відомості за заявою представника "М.С.Л." про незаконне використання знаків для товарів і послуг 12 жовтня 2018 року було внесено в ЕРДР і відкрито кримінальне провадження №2018100090011837 за ч. 1 ст. 229.
Подібна недбалість у роботі поліцейських Солом'янського управління поліції означає, що вони, фактично, дали час особам, які здійснюють незаконну гральну діяльність під вивіскою законної лотереї, щоб ті замели сліди свого злочину.
"З часу виявлення цього закладу пройшло півтора місяці. За цей час особи, які здійснювали там незаконну діяльність під нашою торговою маркою, отримали можливість приховати сліди своєї діяльності. Але ж діяльність таких закладів шкодить не тільки іміджу" М.С.Л. ", але і завдає шкоди державі, оскільки ніяких грошей до державного бюджету такі установи не сплачують. Мені складно сказати, чим викликана така затримка в роботі поліцейських. Адже на місці були оперативний працівник і слідчий, які переконалися в тому, що є ознаки кримінального злочину ", - сказав адвокат, додавши:" Ми зі свого боку надали повний перелік доказів, для того, щоб вони могли зробити висновок про наявність ознак кримінального злочину в діях осіб, які організували діяльність в цьому закладі ".

Тим часом, як змогли переконатися журналісти, незаконна гральна точка за адресою вул. Гетьмана, 2, продовжує спокійно функціонувати досі, виманює у громадян гроші і не платить з цього ні копійки податків. І все це під брендом лотерейного оператора, до якого вона не має ніякого відношення. Залишається сподіватися, що тепер, коли кримінальне провадження отримало офіційний хід, поліцейські все ж почнуть виконувати обов'язки, покладені на них законом.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Обмовка за Фрейдом: У цивілізованих країнах ігровий бізнес перебуває на неофіційному рівні, – Петро Шпига

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити