image
 |  2 18 Листопада 2020 | 22:24

Немає коштів, немає умов: у яких умовах перебувають хворі на COVID-19 у лікарні на Волині?

Туалет один для всіх, так щей мало не на вулиці: пацієнти, які лікуються від коронавірусу обурені умовами перебування у лікарні. Таку ситуацію хворі спостеріють на Любешівщині, що на Волині. Мовляв, українці на коронавірус хворіють у різних умовах, комусь пощастило потрапити у лікарню із VIP−палатами, а комусь доводиться стояти у черзі, аби потрапити в туалет.

Хворих на коронавірусну інфекцію у Любешівському районі здебільшого приймають у Любешівській центральній районній лікарні. Перші пацієнти тут з’явились ще навесні. Для ковідних хворих виділили колишнє гінекологічне відділення. Утім про умови перебування як пацієнтів, так і медперсоналу чомусь не подбали. Місцева жителька Ніна Швайко потрапила до лікарні кілька днів тому, й не змогла стримати своє обурення тим, у яких умовах їй та іншим хворим доводиться перебувати. Тож жінка вирішила поділитись своїми враженнями на своїй сторінці у соціальній мережі.

"Як можна надати такі жахливі умови хворим, які потребують особливого догляду. Люди з двобічними пневмоніями переважно старшого віку змушені ходити в один спільний для чоловіків і жінок санвузол, який знаходиться в холодному коридорі, де відкриті двері на вулицю. І він один-єдиний на два поверхи, постійно черга", − йдеться у дописі жінки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Собі і родичам: як у селі під Луцьком депутати вночі землю «поміж своїми» ділили (ВІДЕО)

Загалом зараз, у цьому відділенні перебуває більше 40-ка хворих на COVID-19. Ліжкомісць тут спочатку було 50, зараз же – їх більше. Тож тепер у закладі зможуть госпіталізувати 71-ого пацієнта. Перебувають тут як хворі вже з підтвердженим діагнозом, так і ті хто очікує на результат. Й усі вони спільно і з медпрацівниками відвідують один санвузол.

Як раніше повідомлялось, що медперсонал інфекційного відділення Любешівської ЦРЛ обурений умовами, у яких їм доводиться працювати. Тоді медики розповіли, що відвідують один і той самий санвузол із пацієнтами хворими на ковід. Траплялись тут і випадки, коли медсестри підхопили коронавірусну хворобу. В свою чергу головний лікар закладу Богдан Іванів тоді повідомляв, що серйозної проблеми із санвузлом не вбачає. Та і зробити нічого не може, бо ж немає коштів.

Детальніше - у сюжеті ТРК Аверс.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити