image
 |  157 7 Травня 2024 | 15:48

Непогані новини для ЗСУ: військовий розповів про ситуацію в Серебрянському лісництві

На напрямку Серебрянського лісництва (Луганська область) є досить непогані новини, там ворог поніс "деякі втрати".

Про це повідомляє УНІАН, пише ВолиньЮА. 

Про це сказав військовослужбовець, "Гвардії наступу" Олександр Мамай в ефірі телемарафону. Він зазначив, що зараз не може розкривати деталі, а через певний час офіційні представники розкажуть, що відбулося.

"Поки стоїть Серебрянський ліс, поки стоїть також і Сіверськ, то росіяни не можуть реалізувати свій стратегічно важливий план походу на Слов’янськ і Краматорськ", - наголосив Мамай.

При цьому підкреслив, що для росіян Слов'янск це ідеологічно дуже важливе місто, бо саме з цього міста все починалося в 2014 році, коли Росія почала війну з Україною.

"Але поки тримається Білогорівка, відповідно тримається Сіверськ, поки тримається Серебрянський ліс, то ворог не може взяти центральну вісь і відповідно вони тиснуть північніше, на Куп’янськ, Терни. Дуже велика була активність в районі Тернів і росіяни намагалися обійти Серебрянський ліс безпосередньо малим кільцем – в районі Тернів. Росіяни традиційно діють двома кільцями, намагаються охопити меншим кільцем по флангах північному і південному і вищим кільцем", - розповів він.

За його словами, ворог поніс величезні втрати в живій силі і бронетехніці під Тернами. При цьому додав, що там ситуація важка і для нас, але росіянам не вдалося закріпитися і підійти до Тернів впритул.

"Тому вони намагаються тиснути ще північніше на цьому зовнішньому кільці в районі Куп’янська. І південний фланг для росіян важливий, тому так активно діють в районі на захід від Бахмута і від Авдіївки, де ворог намагається перерізати трасу Костянтинівка- Покровськ", - повідомив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ображав ЗСУ: у Львові 34-річному чоловікові зламали ніс (ФОТО, ВІДЕО)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити