image
 |  0 5 Червня 2020 | 09:18

Непоправна втрата: на Волині відійшов у вічність воїн УПА Петро Мартинюк на псевдо «Дуб» (ФОТО)

Помер воїн УПА Петро Мартинюк. Вічна слава герою! 

Про це повідомила на своїй сторінці в мережі Фейсбук представниці Українського інституту націлональної пам'яті по Волинській області Леся Бондарук.

"Похорон завтра, 6 червня, об 11 год у м.Володимир-Волинський", - йдеться в повідомленні.

«ВолиньUA» із сумом констатує, що ветеран УПА Петро Мартинюк до останніх хвилин свого життя був активним учасником багатьох публічних патріотичних заходів. Зокрема він був частим гостем пам'ятних заходів як в урочищі Вовчак, де зродилась УПА, так і на місці героїчного бою упівської чоти "Берези" під стінами храму монастиря в Новому Загорові Локачинського району.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: До 77-річчя створення УПА в урочищі Вовчак започаткували фестиваль дитячої повстанської пісні (ФОТО)

Він до останнього розповідав нащадкам про героїчні сторінки боротьби нашого народу з різних мастей поневолювачами та окупантами, виховував молодь у дусі любові до України. Про це тепер вічно нагадуватимуть численні фото...

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Новому Загорові вшанували звитягу Героїв УПА чоти «Берези»

«ВолиньUA» глибоко сумує з приводу цієї непоправної втрати та висловлює щирі співчуття рідним і близьким Героя, всій патріотичній громадськості нашого славного Волинського краю. Герої не вмирають!

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити