image
 |  4 15 Вересня 2020 | 23:09

Нестерпний запах, переповнені контейнери: у центрі Луцька декілька днів не вивозять сміття

Системна проблема, яка існує вже не перший день – це переповнені контейнери для збору твердих побутових відходів. Гори сміття, переповнені контейнери, неприємний запах, який відчутно на десятки метрів, така картина притаманна більшості густонаселених районів міста, де встановлені декілька контейнерів для збору відходів.

Хоча довкола вистачає агітації щодо сортування сміття, але лучани давно в цю тему не вірять, бо неодноразово ставали свідками, коли комунальники вантажили всі відходи до одного сміттєвоза. Таким чином, сортування сміття – це лишається щось таке фантастичне в плані реалізації і приведені до тих умови, як в розвинутих країнах світу. Тому в Луцьку, як і в Україні, цей процес зависає на сортуванні пластикової тари.

Чи цього хотіли лучани? Очевидно, що ні. Але з початку року марно говорити про те, що в Луцьку дійсно сортують сміття. Насправді, полігон у селі Брище переповнений і давно вже потребує розширення. Десь по суті це і лишається вся реформа із збереження довкілля – це далі «хоронити» у землю відходи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розпочали роботи з облаштування валів Луцького замку

І не достатньо лише дома сортувати сміття. Для початку міські очільники Луцька мають прийняти вагому стратегію та реалізовувати її покроково, тоді можна говорити про екологічне та чисте майбутнє обласного центру Волині. Нині ж воно тумане та покрите смогом.

Автор Вікторія Олійник.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити