image
 |  9 19 Червня 2019 | 15:36

Невтішна статистика: на Волині в ДТП загинуло 42 людини, з яких половина – пішоходи

Порушення правил маневрування, перевищення безпечної швидкості, недотримання дистанції, порушення правил проїзду перехресть, керування в нетверезому стані, порушення правил проїзду пішохідних переходів, виїзд на смугу зустрічного руху – це найбільш поширені причини аварій, які трапились протягом січня-травня 2019 року на дорогах області. Загалом, їхня кількість сягає 1 078. 

Про це інформує прес-служба Патрульної поліції Волинської області.

262 ДТП були з потерпілими, в яких 42 людини загинули (з них 6 – діти).

У більшості випадків громадяни померли на місці аварії (74%).

Зростання кількості аварій фіксується в таких районах: Луцький, Іваничівський, Любешівський, Старовижівський, Рожищенський, міста Нововолинськ та Луцьк.

Найпоширенішими видами автопригод залишаються зіткнення, наїзд на пішохода, наїзд на перешкоду, перекидання, наїзд на велосипедиста.

Окремо наголосимо на ДТП з нетверезими водіями та пішоходами.

Читайте також: Нетвереза подруга та двоє дітей: Луцьком роз'їжджала п'яна водійка (ФОТО, ВІДЕО)

За період січня-травня на території Волинській області зареєстровано 53 ДТП через перебування водіїв у нетверезому стані. При цьому 14 таких ДТП з постраждалими, в яких 3 особи загинуло та 119 травмовано.

103 ДТП з постраждалими сталося за участю пішоходів, що становить 39% від загальної кількості ДТП з постраждалими (загальна кількість ДТП з постраждалими – 262), в яких загинуло 19 осіб (загальна кількість – 42 загиблих) та 93 травмовано (загальна кількість 325 травмованих).

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити