image
 |  11 7 Листопада 2020 | 22:31

Незаконні рубки на 17 мільйонів: судитимуть заступника Кватирка і його підлеглих

3-го грудня Турійський районний суд розглядатиме кримінальну справу в якій фігурують одразу четверо посадовців лісової галузі Волині. Всупереч закону вони виписали лісорубні квитки на здійснення суцільних рубок на території зоологічних заказників «Озерянський» та «Осівський». Під пилку пішли не лише сосна, а й береза та дуб. Площа рубок становила 18 гектарів. Екологи нарахували понад 17 мільйонів збитків.

Про це інформує Сила правди.

Рубки виявили активісти громадських організацій «Волинська фундація» та «Екологія. Право. Людина». За їхнім зверненням правоохоронці відкрили кримінальне провадження за ч.1 ст.246 Кримінального кодексу України «Незаконні рубки». Адже з 2017 року до Закону України «Про природно-заповідний фонд» внесено зміни, згідно з якими в заказниках заборонені всі види суцільних рубок. Але у Волинському обласному управлінні лісового і мисливського господарства видали лісорубні квитки.

Слідство вело Державне бюро розслідувань. Спершу підозру оголосили директорові Держпідприємства «Турійське лісове господарство» Дмитру Войтюку. Йому обрали запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання і від роботи не відсторонили.

У жовтні Офіс Генерального прокурора повідомив про оголошення підозри у справі трьом посадовцям обласного управління лісового господарства, а згодом волинські прокурори відрапортували, що передали матеріали до суду.

Днями стало відомо, що серед обвинувачених: заступник начальника Волинського обласного управління лісового і мисливського господарства Олександр Рибчинський, спеціалісти відділів лісового господарства Олександр Литвин та Микола Ковальчук. Останній, до слова, нині очолює відділ охорони природно-заповідного фонду Національного природного парку «Цуманська пуща».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Погуляйко витиснув з посади волинського управлінця?

Їм інкримінують ч.2 ст. 367 КК України «Службова недбалість». Справу розглядатиме суддя Галина Хвіц. А захищатиме лісівників адвокат Сергій Степанюк, авто якого систематично «ночує» у подвір’ї сім’ї головного лісівника Волині Олександра Кватирка.

Раніше «Сила правди» звертала увагу посадовців і суспільства на те, як турійське державне лісогосподарське підприємство всупереч положенню про заказник «Озерянський» дозволило приватній мисливській фірмі депутата Волинської обласної ради Романа Микитюка побудувати біля озера Бережисте відпочинкову базу.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити