image
 |  4 24 Грудня 2019 | 11:28

Незважаючи на кінець епохи бідності, уряд продовжує доїти місцеві бюджети, - депутат Луцької міськради

Уряд прем’єра Гончарука продовжує доїти місцеві бюджети і позбавляти їх ресурсів, незважаючи на заявлений кінець епохи бідності.

Про це під час обговорення проекту бюджету Луцька на 2020 рік заявив голова фракції ВО «Свобода» Микола Федік.

«З 2020 року у нас буде впроваджуватися середньострокове планування бюджету. Думаю, це буде складно зробити, адже влада постійно міняє правила гри. У місцевих бюджетів хотіли забрати акциз, а це мінус 40 млн гривень податків. Також у нас забрали 50% пайової участі. А з 2021 року її не буде зовсім. Хоча епоха бідності, як нам казала нова влада, завершилася ще 21 квітня, уряду постійно не вистачає грошей. І він не знаходить інших варіантів як забирати їх у місцевих громад», - наголосив у виступі Микола Федік.

Читайте також: Депутатам Луцькради передали Вифлеємський вогонь миру (ФОТО, ВІДЕО)

«Ми не отримуємо від держави необхідну суму субвенції, але віддаємо реверсну дотацію у державний бюджет. Я сподіваюся, що наші комунальні підприємства запрацюють. Зокрема це стосується багатостраждального підприємства «Луцькпарксервіс». Аналогічні сподівання є шодо КП "Луцькі ринки". Є питання великих підприємств, які оточують Луцьк і фактично перебувають у ньому, але платять податки у бюджети навколишніх сіл. Хочеться вірити, що ці підприємства скоро платитимуть податки у місто», - додав депутат міськради.  

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити