image
 |  0 26 Лютого 2020 | 15:50

«Ні – безграмотності Новосад!»: Націоналісти виступили за відставку міністра освіти

26 лютого 2020 року відбувся пікет Міністерства освіти і науки України. Основна вимога сотень учасників акції – відставка міністра освіти Ганни Новосад, яка хоче лишити без роботи близько 70 тисяч вчителів та впроваджує українофобію в роботі міністерства.

Про це інформує пресслужба ВО "Свобода".

Учасники акції протестували проти культурної та соціяльної українофобії у політиці Міністерства освіти. Виступили за українську культуру і сімейні цінності як основу освітньо-виховного процесу.

Акція пройшла під гаслами: «Так – школам! Ні – скороченню вчителів і шкіл!», «Так – українській освіті! Ні – гендеру у школі!», «Ні – скороченню стипендій!», «Так – доброчесності! Ні – безграмотності Новосад!».

Крім того, були озвучені вимоги учасників акції до Міністерства освіти. Лист із вимогами свободівці також надіслали до Офісу Президента, Кабінету міністрів та Верховної Ради.

Учасники оголосили про створення Коаліції політичних та громадських організацій «За українську освіту». До неї увійшли Київське товариство «Меморіал», ВО «Свобода», Центр правозахисту суспільства, Правий сектор, Національний корпус, рух «Катехон», ГО «Традиція і порядок», рух «Всі разом», Тризуб імені Степана Бандери, Національний спротив, Демократична платформа України, ГО «Любов проти гомосексуалізму».

Активісти піддали критиці заяву міністра Новосад про плани скоротити сімдесят тисяч вчителів, встановити контракти для вчителів-пенсіонерів, скоротити школи, цензурувати українську культуру та свята, що є антиконституційним, суперечить Декларації ООН про права корінних народів та ст. 55 Закону «Про освіту».

Читайте також: Під Офісом Зеленського чоловік підпалив себе (ВІДЕО)

Міністр Новосад має піти у відставку за українофобні заяви про гендерно-нейтральну школу, непрофесіоналізм та недоброчесність. «Ідеологія гендеру стала основою політики Міністерства освіти і науки. Це суперечить Конституції. Жодна ідеологія не може бути державною. Згідно з Декларацією ООН про права народів, цензура культури корінних народів заборонена. Українці – корінний народ України, може хтось забув. Наслідок їхньої діяльности – цензура образів української культури у шкільних підручниках. Я прийшов вимагати відставки Новосад через її українофобію та непрофесіоналізм. Криза народжуваності, зокрема, долається завдяки освітнім курсам про сім’ю та християнську етику. Зрештою, вони мають формувати зміст освіти та національно-патріотичного виховання. Я хочу, щоб освіта була українською. Іншою її хочуть бачити вороги України», – сказав співорганізатор акції, член Політради ВО «Свобода», правозахисник Юрій Ноєвий.

«Скорочення стипендій для студентів неприйнятне. В умовах бідності вони потребують підтримки, як потребують її і вчителі. Адже нестача педагогів вже погіршила успішність школярів. Тому плани міністра Новосад скоротити десятки тисяч вчителів, як і скоротити школи, є помилковими. Натомість потрібно зберегти працю поважних педагогів і якнайшвидше підвищити фінансову мотивацію молодих фахівців», – сказав співорганізатор акції, голова управління молодіжної політики ВО «Свобода» Руслан Андрійко.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити