image
 |  2 24 Червня 2021 | 00:15

Нічийні двобої у «групі смерті»: футбольна збірна України дізналася суперника в 1/8 фіналу

Нічийні результати останнього туру у групі F підтвердили припущення: Україну "завели" в 1/8 фіналу Євро шведи – і саме проти збірної Швеції доведеться зіграти українцям.

Нагадаємо, що збірна Швеції перемогла Польщу (3:2) у "валідольному" матчі, а Іспанія впевнено розтрощила Словаччину (5:0). Саме такі результати у групі Е задовольняли "синьо-жовтих", - зазначає Футбол 24.

Відповідно, Україна вперше у своїй історії зіграє у плей-офф чемпіонату Європи. Наша головна команда після цього очікувала на завершення матчів квартету F, щоб дізнатись остаточного суперника на стадії 1/8 фіналу Євро-2020.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна – у 1/8 фіналу Євро-2020! Наш супеpник визначиться чеpез 3 години

Нічийний рахунок у доволі прагматичному за грою матчі між збірними Франції та Португалії (2:2) цілком влаштовував українців, адже розгрому португальців не відбулося. Франція з 5 очками виграла групу F. Португалія, маючи в активі 4 залікових бали, вийшла у плей-офф з третього місця. В результаті "Ле Бльо" в 1/8 фіналу гратимуть зі Швейцарією, а "селесао" – з Бельгією.

Тим часом Німеччина у "валідольному" для своїх уболівальників матчі заледве звела до нічиєї (2:2) гру з Угорщиною, проте посіла друге місце в групі F і вийшла на Англію. Матч проти "трьох левів" відбудеться 29 червня в Лондоні. 

Отже, у 1/8 фіналу Євро-2020 "синьо-жовті" українці зіграють із "синьо-жовтою" збірної Швеції – своїми "рятівниками". Зустріч відбудеться 29 червня 2021 року у шотландському місті Глазго на стадіоні Хемпден Парк. Стартовий свисток пролунає о 22:00 за Києвом.

Нагадаємо, груповий етап чемпіонату Європи для підопічних Андрія Шевченка стартував у Амстердамі, де вони у яскравому матчі поступилися команді Нідерландів із рахунком 2:3.

Після того делегація збірної України перебралася у Бухарест, де команда провела ще два поєдинки. Спочатку "синьо-жовті" не без проблем обіграли Північну Македонію (2:1). Відтак у останньому турі Україні було достатньо нічиєї, натомість гра завершилася мінімальною перемогою Австрії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Берегова лінія стала довшою на 25 метрів: туристичний Світязь – знову повноводний (ВІДЕО)

Усі пари 1/8 фіналу:

Уельс – Данія

Італія – Австрія

Нідерланди – Чехія

Бельгія – Португалія

Хорватія – Іспанія

Франція – Швейцарія

Англія – Німеччина

Швеція – Україна.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити