image
 |  0 20 Вересня 2019 | 15:41

Нічна пожежа у Луцьку: близько 20 таксистів кинулися рятувати людей

В ніч на 20 вересня Луцьк сколихнула масштабна пожежа – у самому центрі міста загорівся військовий госпіталь, де було більше пів сотні пацієнтів. На щастя, жоден з них не постраждав. Не в останню чергу завдяки тому, що на допомогу несподівано прийшли таксисти. Близько 20 водіїв не лише розвозили хворих по інших лікарнях, а й виносили їх з палаючої будівлі.

Таксист служби «Оптимальне таксі 579» Дмитро Дятлов розповів, що відбувалось тієї ночі, - інформує Перший.

«Я був на Ковельській, біля «Пакко», а на Огієнка стояв колега, каже мені: «Кудись так пожежні полетіли». Я кажу: «То їдемо за ними, подивимось, що там сталось». Подзвонив на 101, запитав, де пожежа, там відповіли, що горить госпіталь. Ми відразу вирушили і приїхали на місце фактично одночасно з рятувальниками. Це було близько 2:30 ночі», - каже чоловік.

На той момент усі пацієнти і персонал ще були в приміщенні, тож таксисти взялись виводити їх на вулицю.

«Всередині був хаос – чергові медсестри не знали, за що братись. То ми разів п’ять заходили. Кількох пацієнтів, які не могли самі ходити, ми виносили на простирадлах – нош на всіх не вистачило», - пригадує Дмитро.

Читайте також: На волинській трасі зібралися сотні людей на акцію протесту (ФОТО)

Він з товаришем викликав колег – відгукнулись близько 20. Чоловіки взялись розвозити пацієнтів по інших лікарнях. Кожен зробив по кілька поїздок. Безкоштовно. Не припиняли їздити до 6 ранку, аж поки навіть лікарів не завезли додому.

Він запевняє, що заходити в задимлене приміщення було зовсім не страшно – героєм себе ніхто не почував. Хоча вогонь було видно аж з Ковельської.

«Всі спокійні – без сліз та істерики, навіть жартували. Пожежники з Ківерців, Рожища приїхали, то один каже: «Дайте хоч жінці сфотографую, бо ніколи такої пожежі не бачив», - каже Дмитро.

А потім додає: «Тільки ж ви не виділяйте одного мене. У нас колектив і ми один за одного стоїмо».

Дивитись також, як виглядає луцький госпіталь після масштабної пожежі.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити