image
 |  2 22 Вересня 2021 | 19:50

Німеччина слідом за іншими країнами не визнала російські «вибори» на Донбасі та у Криму

У німецькому уряді рішуче висловилися щодо російських «виборів» на окупованих територіях України. Берлін вслід за низкою інших країн засудив дії Кремля.

Про це повідомляє «24 канал».

Відповідну заяву зробила офіційна представниця уряду Ульріке Деммер. Вона поспілкувалася з журналістами в ефірі німецького телеканалу.

Вона наголосила, що окупувавши Крим, Росія порушила територіальну цілісність та суверенітету України. Саме тому Німеччина не визнає, що півострів є російським.

«З цього випливає те, що ми не визнаємо й проведення виборів у Криму», – пояснила посадовиця.

Крім цього, Деммер прокоментувала й проведення виборів на території окупованого Донбасу. У німецькому уряді вважають, що Росія вкотре порушила міжнародне право.

Довідка. Голосування у Росії тривали з 17 до 19 вересня 2021 року. У тамтешньому ЦВК заявили про перемогу путінської партії «Єдина Росія» – із результатом у майже 50%.

Українські депутати відреагували на залучення жителів окупованих територій до російських «виборів». 21 вересня Рада ухвалила поставнову про визнання їх нелегітимними. Таке рішення підтримали 322 нардепи. Водночас народні обранці звернулися й до парламентів іноземних держав та міжнародних парламентських організацій. Їх закликали надати належну оцінку фальсифікованим виборам у Росії й звернути увагу на незаконне голосування на окупованих територіях Донбасу та Криму.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Росії порахували, скільки мешканців ОРДЛО нібито проголосували на виборах до Думи

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити