image
 |  0 30 Червня 2020 | 15:54

Німецькі вчені довели користь маскового режиму

Темпи поширення коронавірусу серед людей значно знижує впровадження обов'язкового маскового режиму в місцях скупчення, особливо в приміщеннях і в цілому там, де існує підвищений ризик зараження.

До цього висновку дійшла група німецьких вчених, використавши метод синтетичного контролю (СК) для аналізу впливу масок на поширення Covid-19 у Німеччині, пише Ліга.Новости

Дослідники ідентифікували регіональні відмінності під час введення обов'язкового маскового режиму, який в різних містах і землях країни, який настав в різні дні. Вони виявили, що в залежності від регіону маски знижували сумарне число зареєстрованих випадків від 2,3% до 13% протягом 10 днів після того, як стали обов'язковими. Таким чином, маски знижують щоденне зростання інцидентності "приблизно на 40%".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Польщі українця спіймали з 21 тисячею злотих у шкарпетках: звинувачують у видурюванні

Найбільше про користь маскового режиму в дослідженні свідчать дані з Єни, університетського міста в землі Тюрінгія. Там вперше у всій Німеччині впровадили карантин 6 квітня. Саме це знизило в місті кількість нових інфекцій в наступні 20 днів майже на 25% в порівнянні з СК-групою, що відповідає зниженню середньодобового зростання числа зареєстрованих інфекцій на 1,32%. Порівнюючи добове зростання в моделі і реальний спостережуваний в Єні, останній зменшується приблизно на 60% через запровадження масок.

"Це дуже низькі темпи в порівнянні з першими днями епідемії в Німеччині, де щоденні темпи були вищими 50%. Тому можна припустити, що ефект міг би бути ще більше, якби маски ввели раніше. Це значний ефект", - пишуть дослідники.

Водночас, за їхніми словами, потрібен більш детальний аналіз по різних країнах і різних типах масок.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити