image
 |  139 23 Травня 2024 | 14:18

Норвегія забороняє в'їзд для туристів з росії

Уряд Норвегії вирішив заборонити в'їзд до країни громадян РФ, якщо метою поїздки є туризм чи інші несуттєві поїздки.

Про це пише "Європейська правда" з посиланням на повідомлення норвезького уряду.

"Зміна правил означає, що російським громадянам, на яких поширюється дія інструкції, поліція може відмовити у в'їзді до Норвегії. Громадянам Росії, які прибувають до Норвегії з туристичною та іншою метою не першорядної важливості, буде відмовлено у в'їзді до Норвегії під час перетину кордону. Посилення правил поширюється як на тих громадян Росії, яким Норвегія видала візу до посилення правил навесні 2022 року, так і на тих, чия віза була видана іншими країнами Шенгенської угоди".

Винятки надаватимуть в окремих випадках, наприклад, для відвідування близьких родичів (батьків, подружжя, співмешканців і дітей), які проживають у Норвегії, а також для громадян Росії, які працюють або навчаються в Норвегії або інших країнах Шенгенської зони.

Зміни набувають чинності з 29 травня.

Уряд Норвегії нагадує, що він змінив практику видачі віз для росіян навесні 2022 року, і після цього туристичні візи для росіян, як правило, не видаються. Наразі умови в'їзду стають ще жорсткішими.

"Рішення про посилення правил в'їзду відповідає норвезькій лінії щодо того, щоб бути разом із союзниками та партнерами у протидії незаконній загарбницькій війні Росії проти України".

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити