image
 |  0 18 Червня 2021 | 23:08

Нова дорога на Волині вкривається тріщинами (ФОТО)

На одному із щойно відремонтованих відрізків автошляху Камінь-Каширський – Полиці – Рудка-Червинська з’явилися тріщини.

Про це пише газета Полісся.

Місцеві жителі стурбовані. Кажуть, так все залишати не годиться. Відповідні органи мають проконтролювати якість робіт, аби не вийшло, що десятки мільйонів закатали в асфальт, який вже через місяць вкриється вибоїнами.

Коли у 2018 році розпочався ремонт дороги Камінь-Каширський – Полиці – Оленине – Рудка-Червинська, жителі населених пунктів, через які вона пролягає, дуже тішилися і з нетерпінням чекали його завершення. Перші кількасот метрів якісного твердого покриття, згодом кілометри, прокладеного з боку райцентру, вселяли надію, що нарешті і цим шляхом можна буде їздити по-людськи. Але роботи затяглися. Великою мірою — через брак фінансування. Вже потім — через нюанси в тендерних процедурах. І цьогоріч заплановане продовжили реалізовувати.

На це з державного бюджету було виділено поверх 50 мільйонів гривень. Отриману субвенцію місцеві бюджети мають спрямувати на оплату робіт двом підрядникам, які визначилися в ході електронних торгів. Сьогодні вони активно працюють на автотрасі. Капітальний ремонт з боку Каменя-Каширського після прокладеного у попередні роки асфальту нині проводить донецька (чи б пак уже київська) фірма «Данко». Вона має зробити семикілометровий відрізок від Полиць до Гути-Боровенської за 32,5 мільйона гривень. Далі ремонтні роботи у напрямку сіл Оленине і Рудка-Червинська буде виконувати ковельське ТзОВ «Ідея». На ці 4,5 кілометра шляху передбачено 20,3 мільйона гривень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Луцька суддя подала скаргу на адвоката через його агресію

Суми немалі, а тому краяни пильнують, аби витратили їх з толком. Тож, помітивши фальш у асфальтному покритті на дорозі між Полицями та Гутою-Боровенською, одразу вирішили надати розголосу проблемі, щоб відповідні органи звернули увагу, а підрядник вчасно зреагував.

Перший заступник голови районної державної адміністрації Олександр Михалік каже, що районна влада також вже знає про проблему, яка виникла на відремонтованій частині дороги.

— Звинувачувати дорожників у неякісному виконанні робіт — немає підстав. Адже за оцінками експертів, ремонт дороги здійснювали згідно з технологіями. Імовірно, руйнування твердого покриття відбулося під впливом природних чинників, зокрема, через підмивання основи дороги підземними водами, — зазначив Олександр Юрійович.

Вже цього тижня це місце мали оглянути представники районної влади. Тим часом журналісти зафіксували, що дорожники почали вирізати шматки потрісканого асфальту, аби ліквідувати недоліки на ділянці.

Зазначимо також, що асфальтове покриття вже прокладене від Каменя-Каширського аж за Полиці. Разом з цим ведуться підготовчі роботи на наступній ділянці дороги до Гути-Боровенської. А відповідно до угоди, підписаної з підрядниками, крайній термін завершення ремонтних робіт на дорозі Камінь-Каширський – Полиці – Оленине – Рудка-Червинська — цьогорічна осінь.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити