image
 |  2 1 Листопада 2021 | 16:03

Нові ПДР і посилення карантину: що зміниться в Україні з 1 листопада

Вже в листопаді деяких українців чекають серйозні зміни. Значно зміняться правила дорожнього руху, а столиця увійде в червону зону.

Червона зона в Києві

З 1 листопада 2021 року Київ переходить у червону зону через стрімке поширення коронавірусу. Київські навчальні заклади перейдуть на "дистанційку", а масові заходи будуть заборонені. Найжорсткішими будуть обмеження для громадян, які не мають вакцини або негативного тесту на COVID-19. Таким людям не можна буде відвідувати ТРЦ і користуватися громадським транспортом.

Нові дорожні знаки

1 листопада в Україні вводяться нові дорожні знаки і розмітка. Знаки позначатимуть початок і кінець населеного пункту, острівець безпеки, платну дорогу, пішохідну дорогу, місця для дозволеної стоянки та інші об'єкти.

Змінені правила дорожнього руху

Як повідомляє юрист Євген Волошко, з 1 листопада в Україні набувають чинності певні зміни у правилах дорожнього руху. Вони зокрема стосуються дорожніх знаків, дорожньої розмітки та руху велосипедів і пішоходів, і зумовлені необхідністю приведення положень ПДР у відповідність до національних стандартів України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Віце-прем'єр Резніков подав у відставку

Однак КУпАП зміни не торкнулись, тож відповідальність за порушення вимог дорожніх знаків та розмітки проїзної частини доріг залишається тою, що і була (штраф від 340 грн).

Щодо велосипедистів, то адміністративна відповідальність для них також залишається незмінною, а саме за ст. 127 (Порушення правил дорожнього руху пішоходами, велосипедистами та особами, які керують гужовим транспортом, і погоничами тварин) КУпАП передбачає штраф від 255 грн до 850 грн у залежності від виду порушення.

Нові послуги в "Дія"

У листопаді на порталі "Дія" користувачам стануть доступні нові функції: отримання субсидій, призначення пенсій та послуги для внутрішньо переміщених осіб. Тепер отримати такі послуги можна буде онлайн за кілька хвилин.

Нові правила розмитнення автомобілів

10 листопада припинить діяти спрощене розмитнення автомобілів на єврономерах. Автомобілісти, які не встигнуть розмитнити авто вчасно, отримають значні штрафи.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити