image
 |  2 23 Червня 2020 | 21:41

Нові рейтинги: «Слуги» втрачають довіру, Зеленському вже не вірять 50% населення

Баланс довіри у президента України Володимира Зеленського за рік із позитивного + 34,1% опустився до негативного –8,9%, – заявляє голова правління Українського інституту соціальних досліджень ім. О.Яременка Ольга Балакірєва.

"Після обрання тримався позитивний баланс довіри. Ситуація почала змінюватися в січні і, як ви бачите, вже на тлі коронавірусу наші останні виміри в травні і червні показали зміну цього балансу і зараз баланс довіри негативний", – сказала Балакірєва, презентуючи дослідження Центру соціального моніторингу на пресконференції "Моніторинг громадської думки населення України: червень 2020. Радикалізація настроїв на тлі економічної і політичної кризи" в агентстві "Інтерфакс-Україна" у вівторок, – передає Цензор.НЕТ.

За її словами, на сьогодні Зеленському повністю довіряють 13% респондентів, скоріше довіряють – 28,3%, скоріше не довіряють – 25,4% і зовсім не довіряють – 24,8%. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський обізвав далекобійників «засранцями» за перевантажені автівки (ВІДЕО)

"Таким чином, 50% населення сьогодні не довіряють президенту Зеленському", - підкреслила Балакірєва.

Також, за словами Балакірєвої, негативний баланс довіри й у таких інституцій, як уряд і парламент. 

"Ще гірша ситуація з довірою до Кабінету Міністрів України - баланс довіри -54,3%, Верховної Ради -55,4%", - повідомила Балакірєва. 

Згідно з опитуванням, негативний баланс довіри у Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) -62,8%, прокуратури -61%, Державного бюро розслідувань (ДБР) -58% Національного банку -44,6%, Національної поліції -42,8%, Служби безпеки України (СБУ) -34,1%. 

У той час як баланс довіри у Збройних сил України (ЗСУ) позитивний - 32,4%. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Суд зняв підозру з одного з нападників на Стерненка та не дозволив заарештувати другого

В ході дослідження 10-19 червня 2020 року методом особистого інтерв'ю за місцем проживання респондента було опитано 3037 осіб у всіх регіонах України, крім окупованих територій Луганської і Донецької областей та Криму. Похибка вибірки становить 1,1-1,9%.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити