image
 |  4 11 Вересня 2019 | 17:40

Новий адміністративний устрій Волині можуть затвердити до кінця року, - експерт

Новий адміністративно-територіальний устрій Волинської області може бути затверджений до кінця року.

Про це у коментарі власкору «ВолиньUA» повідомив регіональний консультант Асоціації міст України з правових питань Валентин Малиновський.

«Наразі між областю та Мінрегіоном відсутня спільна позиція щодо територіального поділу Волині. План ще буде обговорюватися і остаточно не затверджений. В Мінрегіоні хочуть залишити лише три райони. Тоді як більшість волинян та представників обласної влади підтримує формування чотирьох районів. Якщо збережеться адміністративний поділ, запропонований з Києва, то Ковельський район за площею буде дорівнювати половині області. Відстань між центром району та його околицями не мала б перевищувати 60 км. Але відстань між Ковелем та Любешовим становить 111 км. Це порушує вимоги децентралізації. Проте є інший фактор – мінімальна кількість населення в центрі району має становити від 50 тисяч, а в самому районі проживати від 150 тисяч населення. У нас на півночі області густота населення незначна. І серед нинішніх районних центрів немає жодного, крім Ковеля, де живе 50 тисяч жителів. Поки що невідомо яким буде остаточне рішення. Але я припускаю, що його приймуть скоро, до кінця цього року», - зазначив Валентин Малиновський.

Нагадаємо, що на Волині пропонується залишити тільки три райони з центрами у містах Луцьк, Ковель і Володимир-Волинський.

Читайте також: Головний офіс «Слуг народу» у Луцьку заріс бур’янами (ФОТО)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити