image
 |  2 21 Березня 2020 | 22:48

Новий антирекорд COVID-19: в Італії — 793 смерті за добу, всього померлих — майже 5 тисяч

Кількість померлих в Італії за останню добу від захворювання, викликаного коронавірусом нового типу, склала 793 особи, абсолютний рекорд за час пандемії.

Всього з початку спалаху померли майже 5 тисяч осіб, заявив у суботу глава Департаменту цивільного захисту Анджело Борреллі, — зазначає УНН із посиланням на видання Corriere della Sera, а також дані Міністерства охорони здоров’я Італії.

Загальна кількість тих, хто заразився коронавірусом, станом на 21 березня перевищила 53 тисячі чоловік, зокрема за останню добу виявили понад 4 800 нових випадків хвороби.

Від початку епідемії померли 4 825 осіб (зокрема за добу зафіксували 793 смертей), а 6 072 цілком одужали (за добу — 943 осіб).

До прикладу, 20 березня повідомлялося одужання 689 осіб і смерті 627.

Зазначимо, що прем’єр-міністр Італії Джузеппе Конте поширив обмежувальні заходи, які раніше були введені в кількох регіонах, на територію всієї країни. Вони будуть діяти з 10 березня по 3 квітня. Указ про це опубліковано на сайті уряду Італії.

Пересування по країні відтепер дозволено тільки по роботі, для лікування і в разі екстрених ситуацій. Школи та університети закриті — як і музеї, розважальні заклади і спортивні клуби. Масові зібрання, включаючи весілля і похорони, заборонені. Спортивні змагання будуть або скасовувати, або проводити без глядачів. Люди з температурою вище 37,5°C повинні залишатися вдома і звести до мінімуму контакти з оточуючими.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 47 хворих: у списку підтверджених випадків COVID-19 Волинь не значиться, – МОЗ

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити