image
 |  5 1 Січня 2020 | 09:46

Новий рік 2020: традиції в різних країнах

Новий рік вже зовсім близько, кожна людина шукає, що - то цікаве до цього веселого свята, змінює дизайн в своєму інтер'єрі, купує подарунки для рідних і близьких, підбирає наряд під свято, і витрачає чимало часу на складання святкового меню, і розшукують в інтернеті цікаві ігри для веселого святкування.

Звичайно ж новий рік, як і всі відомі свята має свої особливі традиції, які переходять з року в рік, з найпопулярніших відомі такі: прикрашання ялинки всією сім'єю ялинка, запах ароматних мандарин в кожному будинку, шум феєрверків, бій курантів, бризки шампанського, підпалювання записочок з бажаннями. Кожна з цих традицій відома кожній людині ще з дитинства, але ці традиції звичні для нашого регіону, так само свої традиції з цього свята є і в інших країнах. Деякі такі звичаї бувають кумедними або навіть екстравагантними, в цій статті пропонуємо детальніше дізнатися про традиції і звичаї в деяких країнах в новий рік. Нижче в статті буде представлений список деяких країн, в ньому можна буде наочно побачити хто перший святкує Новий рік, а які країни традиційно відзначають його останніми.

Новорічні традиції народів Росії

З історії знаємо, що кожна країна протягом усього свого часу існування, сформувала у себе певні норми і традиції святкування. Першою країною, про традиції якої на Новий рік ми розповімо, буде Росія. Варто відразу зауважити, що історія всіх звичаїв на це свято у народів Росії дуже барвиста і різноманітна. Звичайно ж багато хто відзначає це свято вдома в колі сім'ї, хто - то виходить на міську площу і зазначає новий рік з шампанським під бій курантів у веселій компанії, але незмінним є запрошені гості на свято - Дід Мороз і Снігуронька. Без цих казкових персонажів жодне святкування нового року не проходить. Обряди, що стосуються Нового року, у народів Росії барвисті і різноманітні.

Традиції на Новий рік в Татарстані

Варто зауважити, що жителі деяких республік відзначають два свята, а саме: загальноприйнятий і національний, Татарстан в їх числі. І так загальноприйнятий Новий рік настає, як і у нас з 31 грудня на 1 січня, а національний Новий рік, його ще називають - Навруз, відзначають в кінці березня. Це свято у них прийнято відзначати в колі сім'ї, а після вже вирушати в гості до близьких родичів. Діткам подарунки в цю ніч приносять Киш-Бабай та Кар-Казі. Це відомі нам Дід Мороз і Снігуронька.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити