image
 |  5 18 Січня 2020 | 12:03

Новий тариф на доставку газу для «Волиньгаз» – збитковий

НКРЕКП уперше за останні п’ять років зрушила питання необґрунтованих тарифів для операторів ГРМ з мертвої точки. Через заморожені з 2017 року тарифи АТ "Волиньгаз" за останні 3 роки понесло збитки в розмірі 417,6 млн грн.

Про це інформує пресслужба "Волиньгаз".

Фінансові результати АТ "Оператора газорозподільної системи "Волиньгаз", млн. грн.

«Необхідний для «Волиньгазу» рівень тарифу має вирішити дві головні проблеми. По-перше – підняття рівня заробітної плати, через яку дефіцит кадрів на підприємстві становить 16%.

По-друге – погашення боргів за технологічний газ. Через збитковий тариф АТ "Волиньгаз" не може розраховуватись за технологічний газ, що призвело до заборгованості перед оператором ГТС – АТ "Укртрансгаз", - пояснює фінансовий директор АТ "Волиньгаз" Андрій Тимчишак. 

Однак, затверджений державним регулятором 24 грудня 2019 р. тариф для АТ "Волиньгаз" у 1,5 рази менше собівартості доставки газу споживачам регіону. Таке рішення державного регулятора призведе до того, що в 2020 році збитки АТ "Волиньгаз" складуть 59,1 млн грн.

Читайте також: Податкова поліція Волині виявила незаконну АЗС просто посеред Луцька

Таким чином, новий тариф на розподіл газу залишається збитковим. Затверджений розмір тарифу не дає можливості АТ "Волиньгаз" підняти заробітну плату працівників до конкурентного рівня та зупинити відтік кадрів. Із затвердженим тарифом середня заробітна плата в АТ "Волиньгаз" складе близько 8 868,40 грн.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити