image
 |  4 27 Грудня 2022 | 12:57

Новий удар по авіабазі "Енгельс" пошкодив п'ять російських бомбардувальників

Український журналіст Володимир Золкін стверджує, що в результаті вчорашнього удару по авіабазі в російському Енгельсі пошкоджено п'ять бомбардувальників ТУ-95МС та багато постраждалих серед особового складу.

Водночас міністерство оборони Росії заявило лише про трьох загиблих і відсутність пошкоджень на авіаційній техніці. Свої дані Золкін оприлюднив в Telegram 27 грудня.

"17 військових загинули, 26 поранені, троє з них у важкому стані. Знищено диспетчерську вежу", – написав журналіст з посиланням на власні джерела.

На аеродромі "Енгельс" в Саратовській області базується дальня стратегічна авіація Росії. Це бомбардувальники Ту-160 і Ту-95, які використовують для атак на Україну. У ніч на 26 грудна на авіабазі вдруге за місяць пролунали вибухи. У День армійської ППО РФ.

Пізніше міністерство оборони Росії заявило, що їхні військові "збили український безпілотник" під час підльоту до аеродрому "Енгельс". Також там підтвердили загибель трьох військових "внаслідок падіння уламків безпілотника".

Влада України не підтвердила свою причетність цього інциденту. Водночас речник Повітряних сил Юрій Ігнат заявив: те, що сталося на аеродромі, є наслідком воєнної агресії РФ.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити