image
 |  2 22 Березня 2020 | 13:48

Новий ЗЕ-міністр Петрашко не задекларував будинок під Києвом, квартиру в Москві та дві машини, – «Схеми»

Новий міністр економіки, торгівлі і сільського господарства Ігор Петрашко не задекларував квартиру в Москві, частка в якій є власністю його дружини, її ж будинок під Києвом і два елітних авто.

Як з'ясували журналісти програми "Схеми: корупція в деталях", Петрашко не вказав в декларації маєток в елітному котеджному містечку "Сонячна долина" в селі Романків Київської області, – пише Цензор.НЕТ із посиланням на Радіо Свобода.

Відповідно до виписки з реєстру нерухомості, ним володіє його дружина, громадянка Росії. Загальний метраж маєтку - 409 квадратних метрів. Крім того, у власності дружини 15 соток землі.

У своїй декларації новий очільник Міністерства економіки вказав, що його дружина є громадянкою Росії.

Московське майно вдалося віднайти за допомогою попереднього прізвища дружини Петрашка – Позднякова.

Згідно з російським Єдиним державним реєстром нерухомості, вона має у власності третину квартири на 109 квадратних метрів у Донському районі Москви (разом із матір’ю і братом).

У документі з реєстру мовиться, що кадастрова вартість квартири становить 18 035 366 рублів (нині це приблизно 200 тисяч доларів).

Також, згідно з реєстром МВС, Ігор Петрашко – власник двох автомобілів-позашляховиків – Suzuki Vitara S (2016 року випуску) і Land Rover Range Rover Sport (2017 року випуску). Згадки про них у його декларації немає.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Криза – не завада? Єрмак придбав Mercedes за 3 мільйони

Сам Петрашко заявив "Схемам", що декларацію до входження на посаду мав подати обов'язково, проте не встиг її заповнити через "брак часу". Він запевнив, що всі доходи будуть відображені.

А щодо квартири дружини, то міністр подякував нібито "за нагадування" журналістам і сказав, що міг просто "забути" про неї.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити