image
 |  2 17 Грудня 2018 | 09:58

Новообраний глава Православної церкви України розповів про статус Онуфрія та МП

Парафії Московського патріархату "перебувають у лоні Російської православної церкви, маючи українську реєстрацію". Онуфрій буде митрополитом РПЦ в Україні.

Про це повідомляє УНІАН.

Новообраний предстоятель Православної церкви України митрополит Епіфаній заявив, що після Об'єднавчого собору митрополит Онуфрій буде тільки митрополитом Російської православної церкви в Україні. Про це він сказав в інтерв'ю на телеканалі 1+1 у неділю ввечері, 16 грудня.

 "Вселенський патріарх адресував лист особисто митрополиту Онуфрію, в якому було чітко сказано про те, що після Об'єднавчого собору, обрання предстоятеля цієї об'єднаної церкви, митрополита Київського, він автоматично стає канонічним митрополитом Київським. Від того часу, відповідно не може існувати двох митрополитів Київських. Відповідно митрополит Онуфрій буде тільки митрополитом Російської православної церкви в Україні", - зазначив митрополит Епіфаній.

Він додав, що парафії Московського патріархату "перебувають у лоні Російської православної церкви, маючи українську реєстрацію".

15 грудня Об’єднавчий собор представників українських православних церков обрав митрополита Переяславського та Білоцерківського Української православної церкви Київського патріархату Епіфанія предстоятелем єдиної помісної православної церкви в Україні. Вселенський патріарх Варфломій підтвердив, що 6 січня 2019 року вручить предстоятелю Православної церкви України митрополиту Київському і всієї України, блаженнійшому Епіфанію томос про автокефалію.

11 жовтня за результатами засідання Синоду Константинопольського патріархату було оприлюднено рішення, в якому йдеться, що Вселенський патріархат продовжує процедуру надання автокефалії церкві України. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Митрополит Епіфаній зробив важливу заяву про томос для України

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити