image
 |  0 30 Липня 2018 | 09:00

Новопреставлена ігуменя Варвара і черниця Варвара - це дві різні людини, - владика Євстратій Зоря

Владика спростував новини про смерть черниці Варвари.


Про це 30 липня 2018 року повідомляє сайт «РБК-Україна».


Новина про смерть черниці, яка зупинила замах на життя Патріарха Філарета, - брехня. Про це написав владика Євстратій Зоря на своїй сторінці в соцмережі Facebook.



"Це дві різні людини": в мережі спростували інформацію про смерть черниці, яка врятувала ФіларетаДо уваги ЗМІ! Не поширюйте брехню. Через засоби масової інформації поширюється повідомлення «Померла черниця, яка врятувала Патріарха Філарета від замаху», яке не відповідає дійсності і є плодом фантазії журналіста одного з українських новинних агентств, де воно вчора було вперше опубліковано, - запевнив він.


Хочу звернути увагу шановних журналістів на те, що на моїй сторінці ні слова не було сказано про те, що померла колишній економ Патріархії ігумен Варвара (Боронина) і нинішній економ черниця Варвара, яка 25 травня цього року постраждала в результаті нападу на неї Возняка М. Я. (колишнього єпископа Севастіана) - це одна і та ж особа, - зазначив Зоря.



Він додав, що монахиня Варвара жива.



Шановні журналісти! Новопреставлена ігуменя Варвара і черниця Варвара - це дві різні людини, хоча і носять однакове ім'я і одна раніше, а інша зараз виконують одне і те ж послухання - економа Патріархії! Слава Богу - черниця Варвара жива і здорова, виконує свої обов'язки, - повідомив він.



"Це дві різні людини": в мережі спростували інформацію про смерть черниці, яка врятувала ФіларетаВладика був обурений помилкою журналістів і попросив завжди уточнювати інформацію і питати його про те, що цікавить.



Перш ніж поширювати фантазії в якості «новин», ще й з посиланням на цю мою сторінку, - прохання хоча б уважно читати її саму, і якщо щось не ясно – задати мені питання. А не публікувати свої припущення в якості повідомлення, - обурився Зоря.



Читайте також: Померла ігуменя, яка врятувала Патріарха Філарета від замаху

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити