image
 |  2 15 Січня 2020 | 19:36

Новорічне вбивство в Каховці: поліцейський намагався видати вбивство за самообоpону

Офіс Генерального прокурора спільно з ДБР викрив поліцейського, який намагався видати вбивство за самооборону.

Про це повідомили на сайті Офісу Генерального прокурора.

15 січня 2020 року Офіс Генерального прокурора спільно зі слідчими ДБР повідомив про підозру одному зі співробітників Національної поліції України за умисні спроби приховати справжні обставини вбивства мешканця м. Каховки Херсонської області, яке відбулось 1 січня 2020 року.

Слідство вважає, що діючий працівник Національної поліції був присутній під час вбивства, у вчиненні якого підозрюється місцевий мешканець - колишній працівник поліції. За версією слідства, з метою приховати навмисне вбивство після сварки з потерпілим, одразу після смертельних пострілів стверджуваного вбивці присутніми під час злочину був розроблений план знищення доказів, фальсифікації обставин події та імітування обставин самооборони. Зокрема, вказаний поліцейський взяв травматичний пістолет потерпілого, з якого той не здійснив жодного пострілу, обмотав ногу стверджуваного вбивці брезентом та намагався зробити постріл у ногу, але не влучив. Оскільки в травматичному пістолеті потерпілого був лише один набій, план інсценування самооборони не вдалося втілити. Вказаному поліцейському повідомлено про підозру у приховуванні особливо тяжкого злочину.

Участь інших осіб, присутніх під час злочину і огляду місця події, у спробі спотворити справжні обставини вчиненого, фальсифікувати докази та ввести в оману слідство, встановлюється.

Також Офіс Генерального прокурора та ДБР вивчають дії всіх членів слідчо-оперативної групи поліції, які виїжджали на місце вбивства та брали участь у проведенні огляду місця події. Після аналізу всіх доказів буде вирішене питання про притягнення до кримінальної відповідальності інших правоохоронців, причетних до ймовірного приховування умисного вбивства.

Дане кримінальне провадження розслідується слідчими управління ДБР, розташованого у м. Мелітополь, за процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора.

Нагадаємо, 5 січня 2020 року Генеральний прокурор визначив групу прокурорів Офісу, які на місці координують роботу слідчих та прокурорів у розслідуванні резонансного вбивства мешканця міста Каховка з використанням вогнепальної зброї, яке сталось вранці 1 січня 2020 року.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Протести після вбивства у Каховці тривають: активісти перекрили вулицю

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити