image
 |  0 28 Листопада 2019 | 22:33

«Новою мітлою»: госпітальні округи на Волині спробують укрупнити до одного

Кабінет Міністрів України на засіданні в середу затвердив новий порядок створення госпітальних округів, який передбачає укрупнення округів до обласного рівня.

У результаті госпітальні округи на Волині будуть укрупнені в один-єдиний.

"У результаті Україна перейде на модель: одна область - один госпітальний округ. Наразі, наприклад, в Одеській області створено дев'ять округів. А стане один округ", - повідомив нардеп Олексій Гончаренко (фракція "Євросолідарність") із засідання Кабміну в Telegram-каналі.

За його словами, уряд затвердив також положення про госпітальну раду.

Як повідомляє "Інтерфакс-Україна", у листопаді 2016 року Кабінет Міністрів України затвердив порядок створення госпітальних округів із метою реформування та впорядкування мережі медзакладів. Водночас представники місцевої влади зазначали, що критерії створення госпітальних округів недостатньо чіткі й можуть спричинити спекуляції, а також висловили занепокоєння, що створені госпітальні округи можуть не збігатися з майбутнім адміністративним устроєм, визначеним після адміністративно-територіальної реформи. 

У лютому 2017 року МОЗ затвердило "Примірне положення про госпітальні округи", що визначає організаційні та процедурні підстави їх функціонування. У документі акцентується увага на тому, що госпітальний округ не є окремим організаційно-правовим рівнем органів виконавчої влади, юридичною особою або суб'єктом господарювання.

Учасниками госпітальних округів є міські, районні ради, а також ради об'єднаних територіальних громад, які здійснюють співпрацю у сфері охорони здоров'я.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Смерть немовляти на Волині: батьки звинувачують лікарів у халатності

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити