image
 |  9 16 Червня 2020 | 22:24

Нововолинськ обурюється: Ігор Гузь не проголосував за закон про підтримку малого бізнесу на час карантину

Рада прийняла у другому читанні закон про підтримку культури й малого бізнесу в період карантину. За документ проголосували більше 300 депутатів. Та далеко не всі волинські нардепи підтримали закон.

Отже, Ігор Палиця та Степан Івахів – "не голосували", В’ячеслав Рубльов, Ірина Констанкевич – "за", а от обранець 19 виборчого округу, до якого входить і Нововолинськ, Ігор Гузь – "утримався".

Про це пише сайт міста Нововолинська.

Що пропонує закон?

Документ визначає допустимою допомогу на період карантину і до кінця року суб’єктам господарювання, які зазнали втрат через обмеження або заборону діяльності в умовах карантину. При цьому одержувачі державної допомоги звільняються від обов’язку повідомлення Уповноваженого органу про отримання нової державної допомоги. 

Також закон передбачає зміну порядку надання фінансової держпідтримки суб’єктів мікропідприємництва та малого підприємництва. Так, закон передбачає 0% суми наданого кредиту до кінця 2020 року під цільове використання, забезпечення фонду зарплати суб’єктами туристичної діяльності, установами культури, іншими суб’єктами господарювання, які здійснюють основну економічну діяльність у видах, що відносяться до креативних індустрій. Та низку інших поблажок для радіо, кіно, туризму, малого підприємництва. 

Постає питання, чому народний депутат не підтримує малого бізнесу, культури, у той час, як сам разом із помічниками виступав організатором цілих мітингів підприємців у Нововолинську? 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Волинські працедавці перерахували на соціальні потреби майже 1,8 мільярда

"Нагадаємо, на останній позачерговій сесії Нововолинської міської ради депутати прийняли звернення до уряду, парламенту і місцевого нардепа зокрема із проханням на рівні держави підтримати малий бізнес: надати державні допомоги та компенсувати збитки.

Натомість обранець громади утримується під час голосування такого важливого законопроекту. То чим же зайнятий Ігор Гузь: законотворчістю, чи виборами у Нововолинську?" – йдеться на сайті Нововолинська.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити