image
 |  0 16 Липня 2021 | 11:53

Нововолинськ занедбаний: як працює нова влада міста

Понад півроку у Нововолинську керує нова влада на чолі з мером Борисом Карпусом. Настав час робити певні висновки. І вони однозначні: міська влада не справляється зі своїми обов’язками.

Не потрібно бути великим експертом, щоб побачити провали команди Карпуса. Брудні неприбрані вулиці, трава висотою у 2 метри, погані дороги – це лише вершина айсбергу. Сьогодні Нововолинськ виглядає занедбаним і занехаяним містом. А джерело розкладу і занепаду перебуває у міській раді.

З кожною проведеною сесією формується враження, що Борис Карпус – номінальний міський голова. Він вміє хіба що знімати гарні відосіки. Але ситуацією в громаді не володіє.

15 липня на сесії Нововолинської міської ради пробите нове дно. У порядку денному було чимало земельних питань. Під час їх розгляду склалося враження, що містом керує не Борис Карпус, а голова земельної комісії Володимир Шаповал. Мер Нововолинська смиренно запитував у очільника земельної комісії: будемо виділяти землю чи ні.

Володимир Шаповал поводився наче головний вершитель земельних справ громади. Вирішував, кому виділяти землю, а кому відмовити. Коли ж депутати поцікавилися, які мотиви відмови у тому чи іншому, голова земельної комісії не обтяжував себе поясненнями. Схоже, він повністю перебрав на себе функцію земельного самодержця при млявому меру. Дійшло до того, що навіть старости округів, які входять до складу Нововолинської громади, не в курсі, які рішення приймає земельна комісія.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Повідомили, які фірми проводять у Ковелі поточний ремонт доріг (ФОТО)

Розбалансованість охопила й інші аспекти життя міста. На мої запити щодо ремонту доріг, вулиць, прибудинкових територій, шкіл і дитсадків влада відповідає: немає грошей. А між тим очільники міста за місяць отримують непогану як для Нововолинська зарплатню: 40 – 60 тисяч гривень. Одна особа може удостоїтися чотирьох премій. Напевно тому коштів на інші міські потреби не вистачає.

Села, які приєдналися до Нововолинська, перебувають в ще гіршому стані. На їх розвиток з бюджету не виділили жодної копійки. Хоча там живуть люди, працюють підприємці та підприємства, платяться податки у міську казну. Однак, паралельно влада не забула підняти тарифи на воду...

Сьогодні Нововолинськ нагадує мені Україну періоду ЗЕ в мініатюрі. Після перемоги Зеленського у 2019 році багато хто був сповнений наївного ентузіазму. Але час показав, що крім гарних відео та кіношних фантазій нова влада фактично ні на що не спроможна. Щось схоже відбувається і у Нововолинську Бориса Карпуса.

Андрій Бадзюнь, голова Нововолинської «Свободи», депутат Нововолинської міської ради

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити