image
 |  4 5 Квітня 2019 | 18:14

Нововолинська гімназія отримала велостоянку: чиновники перерізали стрічку

Велостоянка на 20 місць з’явилась на території школи-гімназії у Нововолинську.  

Про це інформує відділ з питань внутрішньої політики, взаємодії із ЗМІ та зв’язків з громадськістю.

Рік тому нововолинські гімназисти разом з учителем німецької мови Юлією Матіюк здобули перемогу на Всеукраїнському конкурсі «Наша школа – наша справа», представивши свій проект «Велогімназія». Влітку минулого року нововолинці під час освітнього конгресу на честь закінчення року німецької мови в Україні отримали нагороду - сертифікат на 15 тисяч гривень - з рук міністра освіти та науки України Лілії Гриневич.

Кошти використали на реалізацію свого проекту. Таким чином, на території міської гімназії з’явилася велостоянка на 20 місць. Сьогодні відбулося її урочисте відкриття.

На святкову лінійку зібралася уся гімназійна родина, а також завітали представники управління освіти міськвиконкому, меценати, учителі німецької мови Волині – учасники обласного семінару педагогів німецької мови, який проходить у Нововолинську .

Педагоги та їхні вихованці вважають, що створення велостоянки біля школи – це чудова ідея.

Директор цього навчального закладу Людмила Шиян підкреслила, що велосипед - це не тільки корисне для здоров’я заняття, а й внесок у збереження навколишнього середовища. Більше того, вихованці гімназії мріють перетворити Нововолинськ на велосипедну столицю України.

З приємною подією учнівського – педагогічний колектив гімназії привітала начальник управління освіти міськвиконкому Ольга Лакиш, котра відзначила, що це ще один крок у європейський простір.

«Я рада, що наші діти дбають про своє здоров’я і про екологію рідного міста. Дякую за вашу креативність, ініціативність, за гідно виконану роботу і проявленні зусилля»,- сказала вона.

Теплі побажання адресували школярам представники ТзОВ «Кроноспан» - одного з тих підприємств, які допомогли в облаштуванні велостоянки.

Господарі навчального закладу разом із гостями урочисто перерізали символічну стрічку на честь відкриття велостоянки.

Школярі на велосипедах зробили почесне коло на території навчального закладу , припаркувавши свої велосипеди у встановленому місці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Повідомили, коли у Нововолинську вимкнуть опалення

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити