image
 |  5 21 Грудня 2018 | 22:31

Нововолинські депутати просять московського митрополита приєднатися до Православної Церкви України

Під час чергової 28-ї сесії міськради сьогодні, 21 грудня, нововолинські депутати ухвалили звернення до Керуючого Володимир-Волинською єпархією Української православної церкви митрополита Володимира, священослужителів та вірян щодо приєднання до єдиної помісної Православної Церкви України.

Про це пише Нововолинськ.com.ua

«Враховуючи багатолітні прагнення українського народу мати єдність віри, нації, держави закликаємо Вас відкинути всі непорозуміння, мужньо прийняти відповідальне та історичне рішення якнайшвидшого об’єднання українського Православ’я в єдину помісну Православну Церкву України. Українці сьогодні відстоюють незалежність своєї держави, виборюючи її кров’ю. Станьмо і ми разом, пліч-о-пліч, в боротьбі за незалежність і єдність нашого Православ’я. Створення автокефальної Православної Церкви України зміцнить єдність українського суспільства, сприятиме миру, свободі, та процвітанню України», – йдеться у тексті звернення. 

Депутати Нововолинської міської ради сподіваються, що Владика таки приєднається до єдиної помісної Православної Церкви України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нема спокою московським попам: Кіріл закликає не визнавати Об'єднавчий собор

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити