image
 |  4 23 Листопада 2018 | 13:04

Нововолинські депутати вимагають від влади знизити ціну на газ

Депутати Нововолинської міської ради ухвалили звернення до Президента України, Прем'єр-Міністра України, Голови Верховної Ради щодо негайного скасування постанови Кабінету Міністрів України про підвищення ціни на газ для населення. 

Відповідне звернення вони прийняли на сесії, що відбулася 22 листопада 2018 року, - передає «ВолиньUA».

У зверненні зазначається, що Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман заявив, що з 19 жовтня 2018 року урядом було прийнято рішення про підвищення ціни на газ для населення на 23%.

«Традиційно Голова Уряду аргументував такі дії виконанням вимог МВФ для виділення чергового кредитного траншу. Крім того, було наголошено, що раніше Урядом під це зобов’язання, були взяті багатомільярдні кредити, які збільшили загальний обсяг державного боргу на майже 50 млрд доларів. І наразі настає період виплати значної частини цього боргу. Аби зробити це, Україні потрібно знайти прийнятні фінансові інструменти. Співпраця з МВФ – один з таких інструментів, але активізувати її можна лише при умові виконання зобов’язання щодо ціни на газ для населення.

Тобто, Уряд черговий раз замість вчинення дій щодо розвитку економіки та підтримки бізнесу в країні та подолання корупції, в чергове намагається залізти в кишеню звичайних громадян та саме за їх рахунок вирішити питання погашення багатомільярдних кредитів, отриманих ним же та «освоєних» друзями Президента.

Насправді ж МВФ вимагає лише збалансувати економіку, привести до оптимальних показників дефіцит державного бюджету та боргових зобов’язань.

Ми, депутати Нововолинської міської ради, вважаємо рішення Уряду від 19 жовтня 2018 року про підвищення ціни на газ для населення неприпустимим і таким, що порушує конституційні права громадян України на доступні житлово-комунальні послуги для всіх споживачів, порушенням їх конституційних прав на достойний рівень життя. Більше того, переконані, що боргова політика уряду є неефективною і такою, яка шкодить національним інтересам і вітчизняній економіці. Наголошуємо, що внутрішні резерви України за умови їх ефективного використання та викорінення корупції дозволять забезпечити економічну незалежність держави, у тому числі й енергетичну», - йдеться у зверненні.

Депутати Нововолинської міської ради, наголошують, що в такій тяжкій ситуації зобов’язані стати на захист людей та звернутися до Президента України з вимогою припинити цей злочин над українцями, оскільки це ще одне необґрунтоване підвищення тарифів на газ та на тепло.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мама двох донечок з Нововолинська потребує доровартісного лікування

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити