image
 |  0 19 Вересня 2018 | 12:27

«Нововолинськтеплокомуненерго» повністю готове до нового опалювального сезону

18-го вересня на засіданні виконавчого комітету Нововолинської міської ради начальник відділу будівництва, комунального господарства та газифікації Боглан Миронюк прозвітував про підготовку підприємств, організацій та установ міста  до роботи в осінньо-зимовий період 2018-2019 років.
Про це повідомляє "Буг".
Миронюк запевнив, що КП «Нововолинськтеплокомуненерго» повністю готове до нового опалювального сезону. Прозвітував також про підготовку «Нововолинськводоканалу», ВУКГ, ЖКО, установ освіти, медичних та культурних установ до роботи в осінньо-зимовий період та які заходи були проведені підприємствами. Розповів Миронюк і про процес асфальтування вулиць та кількість виконаних робіт згідно цьогорічного плану.
Звіт начальника відділу будівництва, комунального господарства та газифікації

Підготовка «Нововолинськтеплокомуненерго» до нового опалювального сезону


До роботи в зимових умовах підготовлено 9 котелень теплопостачання з яких 6 котелень – КП «Нововолинськтеплокомуненерго», 2 котельні – ВП «Волиньвантажтранс» та котельня ТзОВ «Теплопостач» на альтернативному виді палива (щепі), яка отоплює Нововолинську центральну міську лікарню. Підприємством заготовлено паливну тріску в обсязі 100% від потреби.
Також «Нововолинськтеплокомуненерго» підготовлено до роботи в опалювальний період 9 центральних теплових пунктів та 76,1 км теплотрас. Протягом підготовчого періоду було замінено 1842 метрів погонних аварійних ділянок мережі централізованого теплопостачання, з них 1139 – на попередньо теплоізольовані труби.
На виконання оперативного плану технічних та організаційних заходів на 2018 рік працівниками підприємства проведено весь обсяг запланованих заходів по підготовці підприємства до опалювального періоду, таких як: ремонт та ревізію насосного обладнання, ремонт та ревізію запірної арматури в вузлах вводу будинків – 291 од. (87 будинків ), на стояках житлових будинків – 254 од. (47 будинків), проведено заміну внутрішньо будинкових трубопроводів в кількості 123,9 м.п. в 39 будинках, приладів автоматики, промивка та налагодження котлоагрегатів тощо.
За кошти міського бюджету проведена модернізація інженерних вводів теплопостачання багатоквартирних житлових будинків з встановленням приладів обліку в 27 будинках. На ці цілі в міському бюджеті передбачено було 1,1 мільйона гривень.
Однак у «Нововолинськтеплокомуненерго» заборгованість за природний газ, його розподіл та транспортування становить 10,0 мільйонів гривень. Разом з тим, заборгованість держави по пільгах та субсидіях перед підприємством– 5 419,6 тисяч гривень.
Загалом на виконання заходів по підготовці до зимового періоду «Нововолинськтеплокомуненерго» освоєно 2,7 мільйони гривень.

Підготовка «Нововолинськводоканалу» до зими


Підприємство «Нововолинськводоканал» також провело необхідні роботи з підготовки до осінньо-зимового період проводилась відповідно до затверджених заходів, підготовлено:
– 2 од. – ВНС (водопровідні насосні станції)
– 5 од. – КНС (каналізаційні насосні станції)
– 2 од. – очисні споруди міста, селища
– 21 од. – артезіанську свердловину на водозаборах.
Експлуатаційними дільницями замінено 413 м.п. водогінних, вуличних водопровідних мереж різних діаметрів (60 % від запланованого -700 м.п.). Проведено капітальний ремонт та заміну запірної арматури (засувок) різного діаметру в кількості – 13 од. Проведено планову промивку головної лінії водопровідної мережі від Південного водозабору до міста, промивку і чистку резервуарів чистої води.
По місту капітально відремонтовано 7 шт. каналізаційних колодязів. Проведено поточний ремонт насосного обладнання на КНС №3, №5, ремонт електропускової апаратури та щитової КНС №2. За кошти міського бюджету на дільницях водозабірних споруд придбано і установлено обладнання до відео- спостереження Південного водозабору, станції управління диспетчеризації артсвердловини з контролем рівнів води.
На дільниці очисних споруд проведено капітальний ремонт повітродувки, проведено промивку та чистку аераційних труб подачі повітря на 2-х секціях аеротенків. Почищено мулові майданчики ІІІ черги очисних споруд та підготовлено їх до роботи в зимових умовах.
Дільницею внутрішньобудинкових мереж в м. Нововолинську проведено заміну водопровідних стояків та водопроводу в будинках та підвальних приміщеннях в кількості 227 м.п. поліетиленових труб, замінено 17 од. запірної арматури різного діаметру.
Також підготовлено до роботи в зимових умовах транспортні засоби підприємства та ремонтно-будівельна дільниця.
Заборгованість підприємства перед ПАТ «Волиньобленерго» за електроенергію становить 3125,9 тисяч гривень.
На виконання заходів по підготовці водопровідно-каналізаційного господарства до осінньо-зимового періоду підприємством освоєно 1,6 мільйонів гривень.

Заходи, проведені житлово-комунальним об`єднанням


Житлово-комунальним об`єднанням Нововолинської міської ради в умовах перехідного періоду реформування житлово-комунальних підприємств проведено комплекс робіт з підготовки житлового фонду міста до роботи в осінньо-зимовий. Станом на 12 вересня 2018 року комплексно підготовлено 250 житлових будинки (86% від запланованого), ОСББ і ЖБК підготовлено 101 будинок (66%) і подано до КП «Нововолинськтеплокомуненерго» паспортів та актів готовності:
– КП «УЖК №1» – 117 актів ( план 161);
– КП «УЖК №2» – 133 акти (план 133);
– ОСББ, ЖБК – 101 акт (план 155).
Поточним ремонтом було відремонтовано:
– 41 покрівлю загальною площею 1745,2 кв.м, з них за кошти міського бюджету відремонтовано 715,7 м.кв. покрівлі в 7-и житлових будинках на суму 111,3 тис.грн.; відремонтовано 48 під`їздів в 17-и будинках, дверних полотен в кількості 7 од., віконних рам в кількості 3 од., оголовків димоходів в к-ті 5 од., ремонт 2-х дашків над входом в під’їзди, цоколів в кількості 6 од., також проведений ремонт електрощитових у 2-х житлових будинках.
Профілактично відремонтовано системи центрального опалення у 76 будинках, гарячого водопостачання у 4-х будинках, проведено гідропневматичну промивку внутрішньобудинкових систем централізованого опалення в 55 житлових будинках, відремонтовано 91-у систему холодного водопостачання.
У відповідності з графіками проводиться перевірка стану і прочистка димовентиляційних каналів.
Виконані роботи з поточного ремонту асфальто-бетонного покриття на прибудинкових територіях житлового фонду загальною площею 872,8 кв.м. біля 36-и житлових будинків на суму 242,4 тис.грн.

Заходи, проведені ОСББ


Підготовка до осінньо-зимового періоду також триває в житлових будинках, які знаходяться на обслуговуванні ОСББ і ЖБК, станом на 1.09.2018р. вже створено 190 ОСББ (це 203 житлових будинків).
По Програмі підтримки діяльності ОСББ освоєні передбачені програмою кошти у сумі 526,2 тис.грн.
Виконано ремонтні роботи в житлових будинках у 13-ти ОСББ: з капітального ремонту внутрішньобудинкових мереж водопостачання; заміні віконних та дверних блоків; ремонту покрівлі; відмостки та цоколя з утепленням теплоізоляційними плитами, тощо.

Звітування про капітальний та поточний ремонт вулиць міста


На стадії завершення робіт з капітального та поточного ремонту міських доріг, який здійснюється Виробничим управлінням комунального господарства за рахунок коштів міського та обласного бюджетів.
Всього у 2018 році капітальним ремонтом заплановано відремонтувати 69,5 тис.м2 асфальтобетонного покриття доріг міста та селища ( 18 вулиць) на суму 14,168 млн.грн., в тому числі 7,168 млн.грн кошти міського бюджету. Вже виконано роботи на площі 59,7 тис.м2 (86%), освоєно 10,7 млн.грн. бюджетних коштів.
Поточним ремонтом відремонтовано 3,4 тис. м2 доріг (76%) на суму 1,6 млн.грн., освоєні кошти на ямковий ремонт – 2028,7 тис.грн., виконано роботи з нанесення дорожньої розмітки на дорогах міста (2340 м2) на суму 598,7 тис.грн. Також прогрейдеровано 14,2 тис.м2 доріг.
Для посилення пропускної спроможності очищено мережі зливової каналізації по вулицях Кауркова, Нововолинська, Героїв АТО, просп.Дружби.

Підготовка до зимового періоду ВУКГ


До роботи в осінньо-зимовий період підготовлено 8 одиниць спеціалізованої техніки з 13 запланованих (61 %), що є недостатньо. Необхідно прискорити роботи по підготовці спецтранспорту до зими.
Керівництво ВУКГ ведуться роботи по заготівлі протиожеледної суміші з піску та солі, заплановано -1,1 тис.т., а також придбання лопат для прибирання снігу.

Готовність установ освіти 


Запланований обсяг робіт по підготовці до опалювального періоду виконано управлінням освіти, всі заклади установи підготовлено до роботи в зимовий період з оформленням паспортів та актів готовності.
Було проведено:
– своєчасний ремонт системи опалення;
– промивку системи теплопостачання в дошкільних навчальних закладах та загальноосвітніх навчальних закладах на суму 774,7 тис.грн.;
– встановлено енергозберігаючі вікна та двері на загальну суму 529,0 тис.грн.;
– проведено перевірку манометрів, термометрів та лічильників теплової енергії в закладах на суму 21,9 тис.грн.;
– проведено перевірку технічного стану ізоляції трубопроводів теплових мереж, теплових пунктів, рамок управління внутрішньо-будинковою системою опалення, тощо.
А також виконано ряд організаційно підготовчих заходів із навчання персоналу по дотриманню правил пожежної безпеки.

Готовність установ культури


Відділом культури здійснено ряд заходів, спрямованих на раціональне використання енергетичних носіїв, а саме: ревізію та промивку опалювальних систем установ відділу, ремонт внутрішньої системи теплопостачання міського Палацу культури, перевірку технічного стану електроустаткування, також забезпечено своєчасне оформлення паспортів готовності до початку опалювального сезону.

Будівлі лікарні готові до нового опалювального сезону


Також готові до опалювального сезону будівлі Нововолинської ЦМЛ – акти і паспорти в наявності та підписані в інспекції Дергірпромнагляду.
Коротко можна виділити наступні виконані планові роботи на суму 123,77 тис. грн.:
– проведено ремонт запірної арматури системи опалення 16 од.;
– проведено ремонт та заміну запірної арматури системи холодного водопостачання інфекційного корпусу та швидкої медичної допомоги;
– проведено роботи по промивці фільтрів та грязьовиків в теплових вузлах лікарні – 13 рамок вводу;
– проведено перевірку 3-х пожежних гідрантів, 96 –и пожежних кранів з пуском води;
– встановлено енергозберігаючі вікна всього в кількості 34 од. в дитячому, офтальмологічному, інфекційному, неврологічному відділеннях лікарні та педіатричному відділенні центру ПМСД.
Великий обсяг робіт також був виконаний лікарнею позапланово на суму 1 407,0 тис.грн.;
– проведено повірку 19-и лічильників холодної, гарячої води та теплової енергії;
– проведено ремонт освітлення території лікарні, замінено 260 м кабелю;
– проведено поточні ремонти в операційному блоці хірургічно-травматологічного корпусу та операційної пологового будинку, приміщень під амбулаторію на пр.Дружби,19, приміщень педіатричного відділення та інші;
– встановлено 54 енергозберігаючі вікна в педіатричному відділені центру ПМСД.

Не дивлячись на великий об’єм виконаних робіт по підготовці міського господарства до роботи в зимових умовах, ще залишаються питання на контролі:


1. Завершення робіт по ремонту доріг комунальної власності міста, заготівлі посипочного матеріалу для доріг та тротуарів, підготовці спецавтотранспорту ВУКГ.
2. Завершення заходів по підготовці до зими житлового фонду, в тому числі ОСББ, ЖБК з оформленням паспортів та актів готовності.
3. Своєчасний розрахунок за спожиті енергоносії водо- та теплопостачальним підприємствами, в тому числі погашення заборгованості до 31.12.2018р. за спожиту електроенергію підприємством «Нововолинськводоканал».
4. Постійне проведення претензійно-позовної роботи з усіма категоріями споживачів по стягненню заборгованості за надані житлово-комунальні послуги та спожиті енергоносії.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити