image
 |  247 15 Серпня 2024 | 08:54

Нововолинськводоканал бореться з підвищеним вмістом заліза у воді

Працівники хіміко-бактеріологічної лабораторії Нововолинськводоканалу з початку року зафіксували 22 випадки перевищення гранично допустимої концентрації заліза у водопровідній воді.

Про це інформу є КП "Нововолинськводоканал", - пише ВолиньUA.

У всіх випадках, коли виявляли концентрацію заліза понад норму 0,2 мг/дм³, проводилася промивка водопровідних мереж, щоб забезпечити подачу води, яка відповідає чинним Державним санітарним правилам і нормам (ДСанПіН).

Зокрема, у липні проведено промивку мереж на таких адресах: вул. Шахтарська, 33; вул. Л. Лук’яненка, 21; вул. Небесної Сотні, 3. У серпні надійшли скарги від мешканців на якість води по вул. Л. Лук’яненка, 21, та вул. Куліша, 1. У всіх випадках відібрані проби води, проведено дослідження на вміст заліза та, за необхідності, промито мережі.

Фахівці пояснюють, що іржава вода може з'являтися після аварій, перебоїв з електроенергією або перевірок пожежних гідрантів. Споживачів закликають повідомляти диспетчера про погіршення якості води, щоб оперативно реагувати на проблему і аналізувати проблемні ділянки водопроводу.

З початку року лабораторія вже провела 1062 дослідження водопровідної води на санітарно-хімічні та бактеріологічні показники. У Нововолинськводоканалі впевнені, що з часом проблема іржавої води зникне, адже під час аварійно-відновлювальних робіт замінюють старі труби на сучасні поліетиленові, які не піддаються корозії.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити