image
 |  34 29 Жовтня 2022 | 16:22

Нюанси призначення антибіотиків при циститі

Цистит – це запалення слизової оболонки сечового міхура, що супроводжується сильним дискомфортом та болем, підвищенням температури та ускладненим сечовипусканням з частими позивами до нього. У складних випадках можлива поява крові в сечі, а також поширення запалення на інші органи сечостатевої системи.

Цей процес потребує консультації та огляду лікаря та лікується за допомогою комплексної медикаментозної терапії, куди входить антибіотик, протизапальні та знеболювальні препарати.

В аптеці «Бажаємо здоров'я» ви знайдете антибіотик при циститі, а також протизапальні та знеболювальні препарати для екстреної допомоги. Мережа піклується про здоровʼя покупців, тому реалізує тільки сертифіковану продукцію. Замовляйте ліки на сайті та забирайте в аптеці мережі вашого міста.

Які антибіотики використовують при циститі

Для лікування гострого чи хронічного циститу майже завжди необхідні антибіотики. Також лікар може призначити протизапальні та знеболювальні препарати, гормональні засоби для покращення стану та швидкого відновлення слизової оболонки сечового міхура.

Антибактеріальна терапія призначається лікарем після збору анамнезу, виявлення за допомогою лабораторних досліджень типу збудника хвороби та його резистентності до антибіотика.

Найбільш ефективними для лікування циститів є препарати з групи фторхінолонів. Якщо до них виявлена резистентність (звикання) чи у пацієнта є індивідуальна непереносимість, їх можуть замінити на засоби макролідного типу, або пеніцилінового ряду.

В деяких випадках захворювання можуть спровокувати грибкові інфекції, наприклад кандидоз. Для їх лікування призначають препарати, які діють саме на цей вид збудника.

Використання антибіотика при ускладнених циститах має багато переваг.

• При вірному виборі засобу покращення стану спостерігається вже в перший день прийому.

• Мінімізується ризик поширення інфекції на інші органи (зокрема нирки) та виникнення супутніх ускладнень.

• Вчасна та оптимальна антибактеріальна терапія суттєво зменшує ризик рецидиву та переходу хвороби в хронічну форму.

Зазвичай антибіотик призначається курсом на 7–14 днів. Однак існують сучасні препарати, які пацієнт приймає одноразово з можливим повторенням через декілька днів за необхідності.

Чи можна лікувати цистит антибіотиками при вагітності

Часто хвороба виникає під час вагітності чи грудного вигодовування дитини та дуже ускладнює життя матері. Однак зараз існує багато видів антибіотиків, які практично не впливають на плід та ефективно борються з хворобою, наприклад антибактеріальні препарати з групи сульфаніламідів чи тетрациклінів. Призначати їх має лікар після огляду.

В деяких легких формах цистит може не потребувати антибактеріальної терапії, і тоді лікар може рекомендувати препарати рослинного походження та рясне пиття.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити