image
 |  2 15 Липня 2021 | 13:16

Обережно: на pинках Укpаїни може з’явитися чорниця з pадіаційним фоном

Учора за завчасною інформацією дільничного інспектора прикордонної служби Житомирського загону прикордонники спільно зі співробітниками Національної поліції виявили чоловіка, який на радіаційно-забрудненій території збирав ягоди чорниці.

Про це повідомили на офіційному веб-сайті ДПСУ.

Житель села Стара Марківка, що на Житомирщині, незаконно проник на територію зони відчуження для збору дарів лісу. Він мав на меті продати назбиране.

Зауважимо, що радіаційний фон території в межах якої було виявлено ягідника більш, ніж в чотири рази перевищував допустиму норму. Індивідуальні дозиметри охоронців кордону доходили до позначки 1,36 мікрозіверта на годину при нормі 0,30.

Наразі стосовно правопорушника складено протокол за ст. 46-1 КУпАП «Порушення вимог режиму радіаційної безпеки в місцевостях, що зазнали радіоактивного забруднення». Поряд з цим, прикордонники направили повідомлення до компетентних органів про виявлення ознак кримінального порушення за ст.267-1 ККУ «Порушення вимог режиму радіаційної безпеки». Зібрану чорницю, загальною вагою 10 кг, вилучили.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На ринках Волині з'явилася перша чорниця (ФОТО)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити