image
 |  4 31 Жовтня 2023 | 14:18

Обіцяні Україні Нідерландами винищувачі F-16 скоро прибудуть до Румунії

Уже за два тижні до навчального центру в Румунії прибудуть винищувачі F-16, які Нідерланди пообіцяли передати Україні для посилення протиповітряної оборони та протистояння російській агресії.

Після цього там розпочнуть навчання для українських пілотів. Про це прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте розповів під час розмови з президентом України Володимиром Зеленським.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Більшість українців проти виборів під час війни

"Це означає, що незабаром можуть розпочатися курси підготовки українських пілотів, які будуть на них літати", - зазначив Рютте.

За його словами, Нідерланди також нададуть Україні патрульні катери для забезпечення безпеки альтернативного морського коридору для експорту зерна.

"Нідерланди продовжуватимуть підтримувати Україну перед обличчям триваючої російської агресії стільки й скільки буде потрібно. Нищівна ситуація в Ізраїлі та Газі не відверне нашу увагу від України. Екзистенційна потреба протистояти російській агресії все ще залишається нашим пріоритетом як для України, так і для безпеки Європи в цілому. Я ще раз підтвердив це президенту Зеленському під час відеоконференції", - написав Рютте у Twitter.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити