image
 |  0 9 Квітня 2021 | 11:15

Обласна та міська влади мають об'єднатися задля порятунку історичної спадщини Луцька, - депутат

До порятунку пам’яток історично-культурної спадщини Луцька, в яких затоплені підвальні приміщення, мають долучитися луцька міська та волинська обласна влади.

Про це під час ефіру на Громадському Інтерактивному телебаченні заявив депутат Луцької міськради від ВО "Свобода" Андрій Білан.

"Луцьк має всі шанси отримати одну з найбільших мереж підземель в історичній частині міста та створити ще одну із туристичних фішок. Звісно, для цього потрібна увага міської влади та кошти. Однак, актуальною проблемою лишається затоплення нижніх ярусів склепіть будівель, які роками руйнуються від вологості. До прикладу, підвальні приміщення в якому знаходиться музей історії Луцького братства, постійно перебувають затопленими. Півтораметрові стіни пам’ятки національного значення руйнуються від вологи та грибка. Однією із причин підтоплення підвалів називають зношені мережі «Луцькводоканалу», які збудовані в 30-ті роки минулого століття і давно перебувають в незадовільному стані", - поділився думкою депутат міської ради.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Луцьку - ДТП на проспекті Перемоги за участі двох легкових автомобілів (ВІДЕО)

На думку Андрія Білана, для порятунку історичної спадщини Луцька потрібна тісна координація обласної та міської влади.

"Сьогодні для порятунку будівлі музею історії Луцького братства потрібно об’єднатися міській та обласній владі, знайти чи пролобіювати виділення коштів з держбюджету та провести відповідні роботи. Здійснити гідроізоляцію підвальних приміщень та відвести воду, інакше, непомітно для нашого ока, будівля продовжить руйнуватися".

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити