image
 |  0 27 Серпня 2018 | 14:18

Облспоживспілка блокує роботу КП «Луцькі ринки»

Підприємці та директор КП «Луцькі ринки» розповіли, що Волинська облспоживспілка блокує діяльність комунального підприємства, та більше того збирає кошти з підприємців на території, яка у підпорядкуванні КП.
Про це стало відомо «ВолиньUA», 27 серпня, під час засідання постійної комісії міської ради з питання прав людини, законності.
Працівники КП «Луцькі ринки» повідомили членів комісії про те, що на територію яка належить даному КП приватна охорона облсопживспілки не пускає, а тим більше продовжує збирати кошти з підприємців ринку. Мотивуючи це тим, що майно, бруківка належить облспоживспілці.
«Я б хотів щоб юридичний відділ не був осторонь проблеми. Якщо створили таке дєтіще так давайте разом працювати. Міська рада теж в цьому приймає участь», - емоційно прокоментував директор КП «Луцькі ринки» Ігор Корольчук.

Також Ігор Корольчук повідомив, що майно на території ринку, що по вулиці Глушець, 1, придбано з власних коштів підприємців, а це приблизно сума 2 мільйони гривень
Читайте також: Комісія Луцької міськради – проти продажу приміщень книгарень

У свою чергу підприємці Завокзального ринку повідомляють, що їм постійно йдуть погрози, а також ходять чутки про можливий підпал ринку або ж відключення електроенергії. Такі чутки насторожують підприємців, а байдужість міської влади до проблем підприємців породжує їх хвилювання.
«Питання ринків - це одне із питань яке об’єднувало багатьох депутатів в раді. І зараз коли створено підприємство КП «Луцькі ринки», виникло ряд проблем. Мав би бути профільний заступник, який би разом із працівниками поліції зібратися тут за круглим столом і обговорювати питання разом, а не на комісії законності. Щоб зупини ці незаконні приватизиційні дії облспоживспілки. Сьогодні на комісії потрібно прийняти рішення, перший блок - це створення різних перепон, як стверджується незаконна реєстрація нерухомості приватними нотаріусами. Другий блок - це є рішення суду про заборону поділу між господарюючими об’єктами. Тобто є прохання від підприємців ринку звернення до вищого органу Міністерства юстицій України і його потрібо підтримати», - коментує депутат Микола Федік.

Юрист Луцькради Андрій Максим'як зазначив, що оскаржено міськрадою ухвалу суду щодо заборони поділу ділянки. А також рекомендував працівникам КП самим звернутися до суду, а юридичний відділ забезпечить юридичний супровід у суді.
Натомість, директор КП «Луцькі ринки» Ігор Корольчук просить, щоб юридичний відділ не був осторонь та разом забезпечили позов до суду на дії облспоживспілки.
Депутат Луцькради Олександр Волинець поцікався у своїх колег та присутніх, хто ж керує містом, який тіньовий мер, раз така складна ситуація виникла з КП «Луцькі ринки».
«Нас цікавить хто керує містом, у нас що тіньовий мер?», - заявив депутат Луцькради Олександр Волинець.

В результаті комісія підтримала проект рішення про звернення Луцької міської ради до Міністерства юстицій України зі скаргами щодо дій та рішень приватних нотаріусів.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити