image
 |  2 9 Листопада 2021 | 15:18

Обшуки на Волині: викрили схему вивозу сотні тонн дорогоцінних металів (ФОТО, ВІДЕО)

В Україні викрили схему вивезення за кордон кольорових та дорогоцінних металів. Непридатне електрообладнання, що містить кольорові та дорогоцінні метали, закуповували через фіктивну фірму, потім його перепродавали як звичайне електрообладнання, а фірма-покупець експортувала дорогоцінний брухт за кордон, оминаючи заборони на експорт. Таким чином експортер незаконно отримав близько 100 млн грн відшкодування ПДВ. Підозру вручили експортерам, брокерам та працівникам Львівської митниці.

Про це 9 листопада повідомили у прес-службі ДПСУ.

За попередньою оцінкою, протягом 2020-2021 років фірма-експортер відшкодувала ПДВ на загальну суму більше 65 млн грн та подала заявку на відшкодування понад 26 млн грн.

«За попередньою змовою з митним брокером та за сприяння працівників Львівської митниці шляхом підміни коду класифікації товару здійснювався їх незаконний вивіз через державний кордон України до Республіки Польща. Наразі висновками експертиз вже підтверджено заподіяння державі понад 6 млн грн збитків», – додали в Офісі генпрокурора.

Обшуки провели у 18 місцях у Київській, Львівській, Миколаївській та Волинській областях. В одному логістичному центрі виявили понад 320 тонн підготовленого до експорту в Польщу вантажу в палетах. Безпосередньо під час спроби вивезення у пункті пропуску «Ягодин» затримали одну з партій вартістю 126 тис. євро. Вилучили документацію та техніку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коней покинули просто неба: у поліції спростували неправдиву інформацію волинського ЗМІ

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити