image
 |  7 21 Травня 2021 | 19:17

Обвал коледжу на Волині: для відновлення потрібно 12 мільйонів

Коштів, які передбачені на ремонт корпусу, вистачить на половину робіт. Загальна потреба – 12 мільйонів.

Про це стало відомо під час засідання бюджетної комісії Волинської облради, - пишуть Волинські новини.

На розгляд депутатів подали проєкт розпорядження голови Волинської ОДА щодо виділення 5 мільйонів гривень для Любешівського технічного фахового коледжу Луцького національного технічного університету.

Нагадаємо, 8 серпня 2017 року обвалилася частина стіни навчального корпусу закладу, що знаходиться на вулиці Брестській, 7 у селищі Любешів. Головною причиною аварії стало те, що підприємець, який орендував приміщення на першому поверсі, під час ремонту зніс стіну. І увечері, коли студентів не було, будівля завалилась.

Як зауважив голова бюджетної комісії Орест Маховський, згідно з документацією, залишається на відновлювальні роботи відшукати 12,5 мільйона гривень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Волинський прокурор хоче мільйон за декретну відпустку (ВІДЕО)

«У попередні роки вдалося залучити трохи більше чотирьох мільйонів з державного бюджету через нардепів та Міністерство освіти: три мільйони у 2019 році та один у 2020-му. Залишається ще залучити 12,5 мільйона на виконання цього об’єкта», - повідомив він.

Депутати ухвалили рішення підтримати запропонований розподіл коштів.

До слова, коледж наразі є структурним підрозділом ЛНТУ і паралельно навчає робітників за регіональним замовленням, яке фінансується з обласного бюджету. Та скоро заклад буде змушений обирати, яким він буде далі – чи у складі вузу, чи у складі системи профтехосвіти області, наголошують в обласному управлінні освіти.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити