image
 |  76 29 Листопада 2023 | 20:16

Очільник МЗС України розповів, що врятує ОБСЄ

Глава МЗС України вважає, що для того, щоб дійсно врятувати ОБСЄ потрібно перезаснувати ОБСЄ без росії, або знайти шлях виключити рф з ОБСЄ.

Для того, щоб дійсно врятувати ОБСЄ від повного колапсу та розвалу потрібно перезаснувати її без росії, або знайти шлях виключити рф з організації. Таку думку висловив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба журналістам в штаб-квартирі НАТО, передає кореспондент УНН.

Що стосується рішення про запрошення лаврова, то є група країн, держав-учасниць ОБСЄ, які вважають, що на цей крок варто було піти для того, щоб врятувати ОБСЄ від повного колапсу та розвалу. У зв’язку з тим, що потрібно ухвалити рішення про бюджет, про головування й про перепризначення керівників організацій Генерального секретаря та керівників інституцій

- сказав Кулеба.

Він вважає, що для того, щоб дійсно врятувати ОБСЄ потрібно перезаснувати ОБСЄ без росії, або знайти шлях виключити рф з ОБСЄ.

"Я вважаю й моя позиція відома добре, що якщо ми дійсно хочемо врятувати ОБСЄ, то ми маємо або перезаснувати ОБСЄ без росії, або знайти шлях виключити росію з ОБСЄ", - зазначив Кулеба.

Окрім того, він сказав пару слів на захист Македонії, яка цього року головує в ОБСЄ.

"Що стосується македонського головування, то я хочу сказати пару слів на захист. Весь рік Північна Македонія принципово й послідовно підтримувала Україну", - додав Кулеба.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У МЗС РФ заявили, що росія готова до війни з НАТО

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити