image
 |  5 22 Квітня 2023 | 08:52

Одіозна настоятелька монастиря на Волині заявила, що монастир не підпорядковується мп

Очільниця Святогірського Зимненського жіночого монастиря ігуменя Стефана прокоментувала заборону УПЦ МП на Волині. При цьому вона запевнила, що Зимненський монастир не підпорядковується Московському патріарху.

Про це повідомляє Конкурент TV.

«Якщо діти хочуть своїх батьків поміняти – це можливо?.. І батьківську церкву, і дідівську, і прадідівську треба берегти, як зіницю ока. І молитися до Бога, щоб послав на нашу землю мир в першу чергу.

Адже незалежно від того, яка буде церква – УПЦ, до якої ми належимо, чи ПЦУ, чи буде це синагога єврейська, чи католицька – я думаю, що головне те, що Бог наш всіх буде судити по серцю, а не по тому, до чого ми належимо», – сказала ігуменя.

Коли ведуча запитала, чи монастир підпорядковується Кирилу, адже він «ставропігійний», Стефана це заперечила, запевнивши, що їхній очільник –митрополит Онуфрій.

«В нас є один-єдиний монастир на Україні, який дійсно підпорядковується з початку 90-х років Московській патріархії, він на Рівненщині», – відповіла очільниця монастиря.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Іспит з української, історії та Конституції: президент підписав закон про набуття громадянства

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити