image
 |  20 13 Вересня 2023 | 11:08

Одержання 35 тисяч доларів США – викрито депутата Волинської облради (офіційно)

За процесуального керівництва прокурорів САП детективами НАБУ за оперативного супроводу Управління стратегічних розслідувань у Волинській області ДСР Нацполіції на одержанні неправомірної вигоди у сумі 35 тис. дол. США викрито депутата Волинської обласної ради.

Про це інформує пресслужба САП.

У межах досудового розслідування встановлено, що депутат за грошову винагороду обіцяв посприяти громадянину у придбанні земельної ділянки, що розташована на території однієї з територіальних громад Волинської області, для створення на ній підприємства з утилізації відходів.

Упродовж квітня – травня 2023 року слідство задокументувало одержання депутатом частини коштів, а саме 10 тис. доларів США.

12.09.2023 указаного депутата викрито «на гарячому» одразу після одержання ним третьої частини обумовлених коштів - 25 тис. доларів США.

Наразі депутата затримано в порядку ст. 208 КПК України. Вирішується питання про повідомлення йому про підозру та обрання запобіжного заходу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Волині директора спортивного ліцею спіймали на хабарі у 25 тисяч доларів

Слідство триває. Перевіряється причетність інших осіб, у тому числі посадових осіб однієї із міських рад Волинської області, до вчинення цього злочину.

Відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити