image
 |  5 14 Липня 2019 | 10:57

Одинадцять правнуків і шість праправнуків: історія сторічної волинянки

8 липня 2019 року в родині Бензерків із Великої Глуші особливе свято – берегині роду Марії Трохимівні виповнилося 100 років. Із усіх усюд поспішали діти, онуки, правнуки і праправнуки до бабусі, аби привітати з поважним ювілеєм. Тішать серце ювілярки троє дітей, вісім онуків, одинадцять правнуків і шість праправнуків.

Про це пише любешівська газета Нове життя. 

Нелегка доля випала Марії Трохимівні. Двох доньок та сина подарував їй Бог. Але вже давно овдовіла жінка – ще в 1975 році не стало чоловіка. Був добрим інженером, механіком, знався на столярці, тож з десяток років сім’я жила в Любешові, де він трудився. Встиг чоловік збудувати дім собі та синові в Великій Глуші, та не судилося довго вікувати в рідній хаті. А от Марія Бензерко не лише дітей на ноги поставила, але й онуків вигляділа. Сама молилася, до храму місцевого ходила, і своїх кровинок навчала: як у Господа здоров’я просити та доброї долі. Все життя по різних роботах у колгоспі трудилася, давала лад і вдома. Дуже любила тонко прясти і вишивати. І досі доньки та онуки пригадують: весь вік їхня нинішня ювілярка була в праці. Пороскидала доля дітей, онуків та правнуків по світах. Поруч старша майже 80-річна донька Ганна залишилася, з нею та зятем і проживає старенька. В рідному селі живе й син Михайло. А інші, котрі ближче, – в Ковелі, Володимирі-Волинському і по безкрайніх просторах Росії. На жаль, та гілочка родини не змогла прибути на гостину до бабусі, щоб побажати їй многая літа з нагоди 100-річного ювілею. Тож свічки задмухували разом із мамою, бабусею, прабабусею і прапрабабусею ті, хто зміг приїхати до неї. І, треба сказати, за святковим столом було тіснувато від гостей, котрі вітали бабусю зі сторіччям і зичили здоров’я та подальших ювілеїв.

Не оминули увагою ювілярки і представники влади – з квітами та цінними подарунками завітали до Марії Бензерко керівник апарату Любешівської РДА Тамара Ковальчук, заступник начальника управління соціального захисту населення райдержадміністрації Лариса Сащук та Великоглушанський сільський голова Євгенія Наливайко. Усі разом зичили ювілярці многая літа,а вона щиро дякувала і охоче фотографувалася.  

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Волинянка з Горохівщини відзначила 102-й день народження

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити